6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Öğretmene saldıraya kınama

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, öğretmene yapılan saldırıyı kınayarak olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Duran Kum'a Başkan Çağlar ve yönetim kurulu üyeleri 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyarette Almus ilçesine bağlı Bakımlı köyündeki ilköğretim okulunda öğretmene yapılan saldırıyı lanetleyerek kınadıklarını ifade eden Çağlar, sorumlu kişilere adli idari anlamda gerekenin yapılmasını talep ederek sendika olarak olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Başkan Çağlar ayrıca, referandumdan 15 ay geçmesine rağmen toplu sözleşme yasasının meclise gelmediğine dikkat çekerek tüm partilerin şike yasasında uzlaştığı gibi bu yasanında mecliste gündeme getirilmesini beklediklerini kaydetti. 2.5 -3 milyon memurun beklemiş olduğu yasanın geciktirilmesinin sebeplerini sorulmasını ve gündeme getirilmesini istediklerini ifade eden Çağlar, CHP teşkilatının da bu konuyu dile getirmesini arzu ettiklerini söyledi. CHP İl Başkanı Kum ise yasayla ilgili teklifleri ilgili makamlara ileteceğini belirterek, parlamentodan bu yasanın geçmesi için mücadele vereceklerinin sözünü verdi.

CHP'nin doğru olan tüm yasa tekliflerinin arkasında olduğunu belirten Kum, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2011 Çarşamba 11:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?