30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Öğretmenevinin sevimli maskotu

Tokat'ta "başkan" ismi verilen 1.5 yaşındaki papağan öğretmenevinin maskotu haline geldi.

Renkleri, kıvrımlı gagaları ve konuşma, kelime ezberleme gibi yeteneklerinden dolayı hayvan severler tarafından ilgi gören kırmızı kuyruklu gri Afrika papağanları görenleri şaşırtıyor. İnsanlara en yakın hayvanlardan birisi olan papağanlar başta çocuklar olmak üzere genç yaşlı her kesimden insanların ilgi odağı haline geliyor.

Tokat'ta da Öğretmenevi restoranın maskotu haline gelen papağan çalışanlarını tanıyarak adlarını söyleyebiliyor. Haftalık birkaç programın düzenlendiği lokantada sürekli başkanların konuşma yapması nedeniyle "başkan" adı verilen papağanla 12 yaşındaki Yunus Emre Gökdere yakından ilgileniyor.

Gördüğü ilgiyi hareketleri ile belli ederek başını kafesinden çıkartan papağan kendisini sevdirerek, lokantaya gelenlerinde dikkatlerini çekmeyi başarıyor.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2012 Perşembe 14:19:21
Güncelleme :12 Ocak 2012 Perşembe 14:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Papağan BAŞKAN IP: 81.215.36.xxx Tarih : 13.01.2012 00:20:07

 Ezberci PaPaĞaNcıl eğitim sisteminin terk edildiği yeni sistemde başarılı olmak gerektiğini hatırlatması seviyesinde güzel bir yaklaşım. Adına gelince tam isabet . Çoğu idareci başkanlar emir eri gibi kendi düşünceleri dışında genel başkanlarından ezbeledikleri cümleleri teleffuz etmenin önüne geçememekte PAPAĞAN BAŞKAN gibiler.