3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Öğretmenler gözyaşlarına boğuldu

Tokat'ta, öğretmenler günü dolayısıyla yapılan etkinliklerde Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da görevleri başındayken yaşanan terör olayları sonucu şehit düşen öğretmenler anısına yapılan slayt gösterisi öğretmenleri gözyaşlarına boğdu.

Türkiye'nin bugünlere gelmesinde büyük emeği geçen öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü coşku ile kutluyor. Bu mutlu günde öğretmenleri üzen ve ağlatan tek şey, görevleri başında şehit olan onlarca meslektaşları. Tokat'ta 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda Öğretmenler Günü etkinlikleri, okunan şiirler, skeç gösterileri ve adaylıkları kalkan öğretmenlerin ant içme töreninde gurur ve sevinç yaşanırken, "Şehit Öğretmenlerimiz" adlı slayt gösterisi tüm salonu adeta yasa boğdu.

TOBB İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Ali İhsan Divrikoğlu tarafından hazırlanan slayt gösterisini 3. sınıf öğrencisi Aleyna Tanrıverdi, "PKK tarafından şehit edilen bir öğretmenin anısına" adlı şiir eşliğinde sundu. Şehit öğretmenlerin tek tek fotoğraflarının slayt gösterisi ile dev ekrana yansıtılması ve okunan şiirler, öğretmenleri duygulandırdı. Gözyaşlarını tutamayan öğretmenler, yaşanan acıyı yüreklerinde hissetti.

Törende konuşma yapan Vali Dr. Recai Akyel ise öğretmenleri çok sevdiğini ifade ederek, "Sizlere bugün için bol bol moral, yarınlar için bol umut diliyorum. Geleceğin Türk milletinin olacağına, yeniden dünyaya düzen vereceğine inanıyorum" diye konuştu. 

Önceki haber

Tokat'ta, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önüne çelenk sunulmasıyla başladı.

Törene İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak'ın Atatürk Anıtı önüne çelenk sunmasının ardından tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona erdi.

Tören sonarında öğretmenleri makamında kabul eden Tokat Valisi Recai Akyel, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, "Öğretmenlerimize eşleri, çocuklarıyla sağlıklı, mutlu, varlık ve huzurlu bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti Tokat Vilayeti ve şahsım adına öğretmenlerimizi her zaman sevdiğimizi ve değer verdiğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 13:24:49
Güncelleme :24 Kasım 2007 Cumartesi 13:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?