30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Öğretmenlerin umudu 2012'de

Eğitim Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Cemil Çağlar, 2011 yılında 33 bin öğretmenin atanması yetersiz olduğunu ileri sürerek, "2012 yılında ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilerek, 60 bin öğretmenin kadrolu olarak atamasının yapılmasını istiyoruz" dedi.

Sendika binasında 2011 yılının değerlendirmesini yapan Başkan Çağlar, 2012'ye devreden sorunların çözülerek kamuda çalışan 2,5 milyon memur içerisinde öğretmenler ile akademisyenlerin maaş skalasında en düşük konuma düşürüldüğünü ileri sürerek, iyileştirme beklediklerini söyledi.

Türkiye'nin demokratikleşmesinin önündeki en temel sorunlardan birinin kamusal alandaki başörtüsü yasağının varlığı olduğunu iddia eden Çağlar, 2012 yılında, sosyal hayatın hiçbir alanında yasak olmayacak şekilde başörtüsü yasağının ortadan kaldırılması için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Öğretmen yetiştiren programlardan mezun olup, atama bekleyen 270 binin üzerinde öğretmen adayı bulunmakta olduğuna işaret eden Başkan Çağlar, "Eğitim kurumlarında ise 130 binden fazla öğretmene ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tablo, bir çarpıklığın göstergesidir. Söz konusu çarpıklık düzeltilmediği sürece sıkıntılar devam edecektir. Bu konuda köklü bir çözüme gidilmelidir. Bakanlığın öğretmen ihtiyacı konusunda gerekli hizmeti sunamaması ya da eksik hizmet sunması, eğitim ve öğretimin bütün aşamalarında birçok sorunun kaynağını oluşturmaktadır. Bu konuda köklü bir çözüme gidilmesi ve öğretmen ihtiyacı olan yerlere öğretmen adaylarının dengeli bir şekilde atanması konusunda bir planlama yapılması gerekmektedir. Öğretmen ihtiyacının 130 binin üzerinde olduğu ülkemizde, 2011 yılında 33 bin öğretmenin atanması yetersiz olmuştur. 2012 yılında ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilerek, 60 bin öğretmenin kadrolu olarak atamasının yapılmasını istiyoruz" dedi.

Başkan Çağlar, üniversitelerin gelişen demokrasiyle beraber korku tünelinden çıkması için ellerini taşın altına koyduklarını ifade ederek, "Üniversiteler de çalışanların ve öğrencilerin üniversitedeki iş ve işlemlerle ilgili fikir yürütmelerine fırsat verilmeli, şeffaf katılımcı bir yapı kurulmalı. Her birim ve bölüm kendi verimliliğini arttıracak şekilde kendi yapılanmasına fırsat verilmeli. Bu bağlamda üniversitemiz geçmiş tortularını geride bırakarak ileri dönük vizyon oluşturması içine kapalı bürokratik bir üniversite anlayışından kurtulması, demokratik ortamı oluşturması eğitim açısından, şehrimiz açısından çalışanlar açısından çok önemli gelişmedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2012 Pazartesi 16:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?