6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Okuldan hırsızlık olayı aydınlatıldı

Tokat'ta, Ramazan Bayramı'nda okuldan hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen 4 şüpheliden 1'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü'nce Ramazan Bayramı süresince vatandaşların bayramlarını huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirebilmeleri için alınan ek tedbirler sonucu bir okulda yaşanan hırsızlık olayı ortaya çıkarıldı. Ramazan Bayramı'nın 3. günü gece 02.30 sıralarında devriye görevi yapan polis ekipleri, Sanayi Sitesi Çeçenistan Caddesi üzerinde ellerinde siyah çanta bulunan E.K. (14) ile B.K. (17) isimli şahıslardan şüphelenmesi üzerine yaptıkları kontrolde çanta içerisinde bir adet diz
üstü bilgisayarla karşılaştı.

Yapılan sorgulamada şahısların bilgisayarı 30 Eylül tarihinde Bedestenlioğlu İlköğretim Okulu'nun içerisine girmek suretiyle almış oldukları tespit edildi. Ayrıca Çocuk ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ve okul yöneticileri ile birlikte okulda yapılan kontrolde müdür yardımcısının odasında bulunan çelik kasanın parçalanarak açılmak suretiyle içerisinde bulunan 475 YTL para ve Türk Hava Kurumu'na (THK) verilmek üzere toplanılan içerisinde ne kadar para olduğu bilinmeyen 500
adet kapalı zarfın, okul müdürüne ait masanın çekmecesinde bulunan 160 YTL ve okul kantininden 500 YTL değerinde muhtelif yiyecek maddelerinin çalınırken, okul malına zarar verildiği tespit edildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde olayla ilgili olduğu anlaşılan Y.K. (12) ile O.E. (17) yakalandı. THK'ya ait çalınan zarflardan 314 adedi okula yakın boş arazide içerisindeki paralar alınmış vaziyette bulundu. Adli makamlardan alınan arama kararı ile çocukların evlerinde yapılan aramada ise 185 YTL para, şahısların üzerinde çalıntı paralar ile alınmış olduğu tespit edilen bir adet cep telefonu ile 40 YTL paraya el konuldu. Olaya karıştıkları tespit edilerek adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Y.K. (12), E.K. (14), B.K. (17) serbest bırakılırken, O.E. (17) nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 18:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?