3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Okuma azmi engel tanımadı

Tokat'ta, bedensel engelli tek üniversite öğrencisi olan Emine Öz, arkadaşlarıyla mezun olmanın heyecanını yaşadı. 

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) 2006-2007 eğitim öğretim yılında 2 bin 811 öğrenci mezun oldu. Mezuniyet töreninde geçiş yapan öğrenciler toz bulutunun arasında kalınca zor anlar yaşadı. Burada yürüyüşe tekerlekli sandalye ile katılan GOÜ Turhal Meslek Yüksek Okulu 2 yıllık muhasebe bölümünden mezun olan bedensel engelli Emine Öz, tören katılanların takdirini kazandı. 

8 aylık ilen omuriliğinde olan kesenin alınması sonucu omuriliğinin zedelenerek yarı felçli duruma geldiğini ifade eden Öz, "Şuan koltuk
değneğiyle yürüyebiliyorum. 'Ne olursa olsun okuyacağım' dedim ve bunu başardım. Üniversitede bir ilki başarmak güzel bir duygu. Engellilere üniversite yolu çok fazla açılmıyor. Üniversitelerin yapıları bedensel engellilere uygun olması gerekiyor. AB'ye girmeyi düşünüyoruz. Ülkemizde hiçbir şey engellilere uygun değil. Okuduğum okul iki katlı idi. Derslerimi birinci kata aldılar. Arkadaşlarım sayesinde ikinci kattaki derslere çıktım. Arkadaşlarımın desteği olmasa okulu bırakırdım" dedi. 

Mezuniyet töreninde ayrıca 50 yaşında 2 yıllık işletme bölümünü bitiren Fikret Ekici ile törene ayağı kırık olarak gelen Elif Sancı dikkat çekti. Ekici, GOÜ çalışırken işletme bölümünden mezun olduğunu ifade ederek, "50 yaşından böyle bir girişimde bulunduk. Bunu da başardık. 'Okumanın yaşı yok' derlerdi. Hakikaten doğruymuş. Nasip olursa 4 yıllığı da bitireceğim" şeklinde konuştu. 

Ayağındaki kırıkla sahneye ödül almaya gelen GOÜ Erbaa Meslek Yüksek Okulu mezunu Elif Sancı, okulda son günleri olduğu için fotoğraf çekinmek için koşarken merdivenlerden düşerek ayağını kırdığını söyledi. Sancı, "Koşarken merdivenlerden kayarak düştüm. Dolayısıyla ayağımı kırdım. Alçıyı bugün aldırdım" diye konuştu. 

Törene Vali Vekili Dr. Recai Akyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Tokat Belediye Başkanı Doç Dr. Adnan Çiçek, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli ve öğrencilerin yakınları katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 13:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?