30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

ÖMSS'ye hazırlık sürüyor

Sakatlar Derneği Tokat Şubesi Başkanı Ali Aras, ÖMSS'na girmek isteyen engellilerin hazırlık kurslarına yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Bu sınav engelli kardeşlerimiz için çok önemli" dedi.

Türkiye'de 29 Nisan'da yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın (ÖMSS) kamuda 23 bin 360 engelli memur açığı doldurulacak. İş imkanından faydalanmak için başvuruda bulunan engeliler ise açılan kurslarda geleceğini kurtarmak için sınava hazırlanıyor.

Sakatlar Derneği Tokat Şubesi Başkanı Ali Aras, hafta sonu ve hafta içi olmak üzere düzenlenen hazırlık kurslarına yoğun ilgi olduğunu söyledi. Şuanda kadar başvuruda bulunan 150 kişinin katıldığı kursların 27 Nisan'a kadar devam edeceğinin altını çizen Başkan Aras, kurslardan yararlanmak isteyenlerin Sakatlar Derneği veya Halk Eğitim Merkezi'ne başvurabileceğini kaydetti.

Tokatlıların iş imkanından en üst düzeyde faydalanmasını arzu ettiklerini belirten Başkan Aras, "Valimizin talimatları doğrultusunda açılan kurslarımız bu anlamda devam ediyor. Ülkemizin en büyük sorunu işsizlik, bu sınav engelli kardeşlerimiz için çok önemli. Lise son sınıftaki engellilerimizde bu sınava girebilecek. İl olarak bu sınavdan en iyi sonuçla çıkmak istiyoruz. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Doğuştan yakalandığı spina bifida (omurilikte görülen gelişim bozukluğu) hastalığının lise yıllarında ilerlemesi sonucu koltuk değnekleri ile yürürken geçirdiği ameliyat sonucu 3 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olan 25 yaşındaki Osman Avcı da kurslara katıldığını söyledi.

İş hayalinin bu sınavla gerçekleşeceğini ümit ettiğini ifade eden Avcı, "Engelliler için atılan bu adım çok güzel oldu. Bu imkandan faydalanmak istiyoruz. Hayalimizdeki iş devlet dairesine memur olmak. Kendi hayatımızı bu şekilde iş hayatına atılarak kurtulmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2012 Cuma 09:22:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?