7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Önce güldürdü, sonra ağlattı

POLİSLERİ ÖNCE GÜLDÜRDÜ, SONRA AĞLATTI

Kişisel Gelişim Uzmanı Alişan Kapaklıkaya, polisleri önce güldürdü, sonra ağlattı.

Kişisel Gelişim Uzmanı Alişan Kapaklıkaya tarafından Tokat İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan personele halkla ilişkiler, stres ve iletişim becerileri konusunda bilgiler verildi. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda düzenlenen programda yaptığı esprilerle polisleri güldüren Kapaklıkaya, hüzün dolu hayat hikayesi ile ise onları gözyaşlarına boğdu. Babasına işe girdiğinde para yolladığını ama o parayı babasının alamadan kendisine vefat haberinin geldiğini anlatan Kapaklıkaya'yı dinleyenler gözyaşlarını

tutamadılar. Türkiye'de polislerin yaşadığı stres ve nedenleri ile çözüm önerilerini sıralayan Kapaklıkaya, basın mensuplarına espriyle dokunmadan da geçmedi.

Toplumsal olaylarda yaşananlara değinen Kapaklıkaya, polisin şiddet uygularken medyada yer alırken, polise uygulanan şiddetin yer almadığını ileri sürerek eleştirilerde bulundu. Kapaklıkaya, "Bu insanları doğru yazın. Anadolu'daki bu gençler doğru yazıyor da İstanbul'daki gazeteciler çeviriyor. Yaptığınız habere belki kendinizin de inanmadığı oluyor" dedi.

62 ili dolaşarak insanlardan öğrendiklerini insanlarla paylaştığını ifade eden Kapaklıkaya, "Polislerin yaşadıkları sorunları dile getirerek çözüm yollarını paylaşmaya çalışıyorum. Konumuz stresi yok etmekle ilgiliydi. Bu programa katılanları çıkışta gözlemleyebilirsiniz, hiçbir stres ve sinir kalmıyor. Uluslararası bir beyin eğitmeniyim. Onlar farkında olmadan içlerindeki tortuları silip çıkardım" diye konuştu.

Polislerin çoğu zaman kendilerini ifade edememekten stres yaşadıklarını kaydeden Kapaklıkaya sözlerine şöyle devam etti: "Amir-müdür ilişkilerinde üst makamlara kendilerini ifade edemediklerinde içlerine atıyorlar ve insan yanardağ gibi oluyor. İçi kanıyor ve dışarıya stres olarak çıkıyor. Ama ilişkiler düzenli olursa sıkıntı, stres kalmıyor."

POLİSLERİ ÖNCE GÜLDÜRDÜ, SONRA AĞLATTI
POLİSLERİ ÖNCE GÜLDÜRDÜ, SONRA AĞLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 13:29:02
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 17:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?