3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Önce isim değişti sonra da başhekim

Tokat Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne atanan Dr. Enver Gervan görevine başladı. SSK Tokat Hastanesi yeni adıyla Tokat Devlet Hastanesi Başhekimi olarak göreve başlayan Dr. Enver Gervan, öncelikli amaçlarının vatandaşa iyi bir sağlık hizmeti sunmak olduğunu belirterek, "Vatandaşların kolay ulaşabilecekleri, dertlerine çare bulabilecekleri bir ortam sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa onları yapacağız. Tabii ki sağlık sisteminde vatandaşın sıkıntı çektiği malum, bu konuda Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni uygulamalar bu hizmetin daha kaliteli verilmesine yönelik açılımlar getiriyor. Biz de bunu uygulayacağız. Hastane olarak daha iyi hizmete vermek için hastaneyi genişletmek verilen branşları artırmak, hastanın daha az beklemesini sağlamak yönünde ne yapılası gerekiyorsa fiziki şartlar dışında onları belirleyerek hizmet vereceğiz" dedi.

Gervan, SSK Hastaneleri’nin Sağlık Bakanlığı’na devri konusu ile ilgili olarak, "Sağlık hizmetlerinin tek elden yürütülmesinin sorunların çözümü için faydalı olacağına kanaatindeyim. Sorunlara çözüm bulma açısından daha anlamlı. Personel tamamlama yönünde daha kolaylıklar sağlanacak. Bunun dışından SSK Hastaneleri’nin Sağlık Bakanlığı’na devriyle birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Tokat’ta da sorunlar yaşandı. Ama biz daha önceden bu devre hazırlıklı olduğumuz için fazla bir problem yaşamadık. Teknik altyapıdaki eksikleri tamamlama konusunda biraz sıkıntılarımız oldu. Müracaat servisimiz yoktu, poli fiş servisi ile çalışıyorduk ve evrak, fatura takibi yoktu. Bunlar yeni gündeme geldiği için bu konudaki eksikleri tamamlama yönünde çalışma içersindeyiz. Vatandaşın bekleme yönünde biraz sıkıntısı oluyor. Dün itibaren gözlemlediğimiz hasta kayıt kısmında yoğunluk oldu. O da ana bilgisayardan kaynaklanan problem bu konuları kısa sürede aşacağız. Bizim amacımız vatandaşı bir kaç kuyruğa sokmadan işlemini yapmayı sağladık. Hastanenin devri ile birlikte genel olarak yeni yapılanmada belli bir süre mevcut statü muhafaza devam edecek" diye konuştu.
Dr. Enver Gervan, 1965 yılında Trabzon’un Of İlçesi’nde dünya ya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamlayan Gervan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1991 yılında mezun oldu. Daha sonra SSK Tokat Hastanesi yeni adıyla Tokat Devlet Hastanesinde göreve başladı. Yaklaşık 13 yıldır aynı hastanede görev yapan Enver Gervan, hastanedeki son 1,5 yılında Başhekim yardımcılığı ve İSO 9001 sistemin hastanede devamı için yönetim temsilciliği kalite güvence müdürlüğü görevlerinde bulundu. Gervan, evli ve 2 çocuk babası.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 14:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?