6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Onlar ekmeklerinin peşinde

Türkiye genelinde olduğu gibi Tokat'ta da 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final heyecanı yaşanırken, çöplerden geçimini sağlamaya çalışan aile çocuklarına ekmek götürebilmek için çalıştı. 

Almanya ile Türkiye, St. Jakob Park Stadı'nda karşı karşıya gelirken, tüm yurt genelinde olduğu gibi Tokat'ta da maç heyecanı yaşayan vatandaşlar dev ekran karşısına geçti. Maçın oynandığı saatlerde ise çöplerden giysi, kağıt ve yiyecek toplayan ailenin dramı görenleri üzdü. Adapazarı'ndan yaklaşık 4 ay önce Tokat'a gelen Reyhan Yorpa (36) ile Salih Yeni (38) çifti, 4 çocuğuna bakabilmek için hayat mücadelesi veriyor. Reyhan Yorpa, Türk halkı olarak aynı heyecanı yaşadıklarını ama yoksulluk ve geçim 

derdi nedeni ile maçı izleyemediklerini kaydetti. Yorpa, bugüne kadar maç izleyemediğini ama izlemeyi çok istediğini belirterek, "İnşallah Türkiye kazanır. Canım gidiyor. Ama izleyemiyorum. Çöpten bunları toplayamazsam aç kalacaklar. Çocuklarımız izliyor" dedi. Salih Yeni ise "Maç izlesem eve çocuklara götürecek ekmek parası yok. Sabah aç kalırız. Maç izlemeyi isterdim. İşe çıkmasak olmuyor. Bu topladıklarımızı satalım ki çocuklara bir şeyler alalım. Türkiye yenerse biz de mutlu oluruz" diye konuştu. 

Maçın ilk yarsının son dakikalarını Cumhuriyet Meydanı'nda izleyen aile maçın bitiş düdüğü ile çalışmaya kaldığı yerden devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 12:08:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
möhrettin şukufeoğlu IP: 78.160.15.xxx Tarih : 27.06.2008 15:27:55

gerçekten üzücü bir tablo yani zengin insanlarımız görsünler bunları ve ellerinden geldiği kadarıyla yardımcı olsunlar .Kendilerini onların yerine koysunlar bizde bu halde olabılırdık desınler