30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Organlarıyla umut oldu

Tokat’ta beyin ölümü gerçekleşen 78 yaşındaki kadın 3 kişiye umut oldu. Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Dikili beldesinde ikamet eden 78 yaşındaki Şerife Aktaş, aniden rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı Tokat Devlet Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı.

 Yaşlı kadın, iskemi serebro vasgüle hastalığı tanısı ile tedavi görürken beyin ölümü gerçekleşti. Tokat Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Birim Sorumlusu Dr. Sevim Altun ve hemşire Nevin Yiğit hasta yakınları ile görüşerek organ bağışı onayı alması üzerine Ankara Medicana Hastanesi Organ Nakli ekibi ile temasa geçildi.

Tokat’a gelen ekip tarafından yaşlı kadının karaciğer ve böbrekleri alındı. Tokat Havaalanı'na inen ambulans helikopter tarafından yaşlı kadının karaciğer ve böbreğinin biri Ankara’ya, diğer böbrek ise ambulans ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne gönderildi.

Ömer Aytaç, annesini kaybettiğini ama 3 kişinin tekrar hayata tutunacak olmasına yardımcı olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, “Annem yüksek tansiyondan dolayı beyin felci geçirdi. Ben Ankara’dan geldiğimde yoğun bakımda idi ve beyin ölümü gerçekleşmişti. Hastanedeki doktorlarımız bizi organ bağışı için bilgilendirdiler, biz de uygun gördük” diye konuştu.

Tokat Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Muharrem Ünal, Tokat’ta ilk defa organ bağışının sağlandığını belirterek, “Ailenin bu acı ile birlikte diğer ailenin sevincini paylaşabilmesi, diğer aile adına yardım kararını vermesi büyük bir olay. Kendilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Onlar için bu zor bir karardı” diye konuştu. Hastane morgundan alınan 5 çocuk annesi Şerife Aktaş'ın cenazesi defnedilmek üzere Almus'a götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2012 Perşembe 09:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?