3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Orman yangını ucuz atlatıldı

Tokat'ın Niksar ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Ayvaz Mahallesi çevre yolunun alt kısmı Harmancık mevkisinde bulunan ormanlık alanda çıkan yangını vatandaşlar fark ederek itfaiyeye bildirdi. Tabanın kuru yaprak ve otlarla örtülü ormanlık alanda sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangına Niksar Belediyesi itfaiye erleri ile Niksar Orman İşletmesi ekipleri müdahale etti.

Yaklaşık 3 dönümlük alanda etkili olan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Niksar Belediye Başkan Vekili Abdullah Yıldız ile Orman İşletme Müdürü Şahmeran Bilgin, olay yerinde yapılan çalışmaları takip etti. Başkan Vekili Yıldız, yaz mevsiminin çok sıcak geçmesi dolayısıyla piknikçilerin orman içlerinde ateş yakmamaları, sigara izmariti atmamaları ve cam kırığı bırakmamaları konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Bilgin ise yangın çıkan alanda ormanın çok sık olmasının sakıncalarına dikkat çekerek, önümüzdeki bahar mevsimine girmeden seyrekleştirmeyle beraber taban bakımı ve temizliğini yapacaklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 18:13:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recai mutlu IP: 88.228.231.xxx Tarih : 19.08.2007 15:33:31
Bu aralar tokat ılımızın cesıtlı ılce ve koylerınde cesıtlı yangınlar cıkmaktadır bu sekılde cıkan yangınlar ormanlarımızı buyuk olcude etkılemektedır gecen gunlerde Selik köyünde cıkan yangında koyde bulunan bır koylunun bahcesı yanmıstır... olayla ılgılı detaylı bılgıyı www.selik.tr.cx http://selik.tr.cx veya http://selik.byethost2.com adresınden bulabılırsınız...