7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Ormanlara helikopterli denetim

Tokat'ın ormanlık alanlarını helikopterle havadan denetleyen Vali Dr. Recai Akyel, kentin ormanları, dağları ve yaylalarının herhangi bir beşer insan eliyle tahrip edilmediğini ve halen o doğal güzelliğin sürdüğünü gördüğünü söyledi.


Tokat'ta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ormanlarda yapılan çalışmaların incelenmesi, ormanlık alan yapılacak yerlerin belirlenmesi amacıyla helikopterle havadan denetim yapıldı.

Vali Dr. Recai Akyel, Orman Bölge Müdürü Naci Kaya ve Tokat Orman İşletme Müdürü Hayati Elgüden ile birlikte Orman Genel Müdürlüğü'nün Ukrayna'dan kiraladığı helikopterle havadan incelemelerde bulundu. Orman Bölge Müdürü Naci Kaya, amaçlarının Tokat, Amasya, Samsun, Sivas, Çorum ve Yozgat illerinde bulunan orman zenginliğini havadan görerek denetlemek suretiyle yapılacak çalışmalarda hedef belirlemek olduğunu kaydetti. Kaya, "Tokat'ta, Niksar'ın Kızılçam havzasında sedir sahasında, yangına hassas yerlerde yol ağımızın yeterli olmadığı yerlerde yol planlaması yapacağız.

Diğer alanlarda üretim potansiyelini değerlendirerek, bozulmuş sahalarda rehabilitasyon dediğimiz iyileştirme çalışmalarını nerelerde yapabiliriz onun planlamasını yapıyoruz. Bu çalışmaları yerden her ne kadar yapsak da yukarıdan farkı olacağını düşünüyoruz.

Açık alanlarda, toprağın fakirleştiği sahalarda tekrardan orman alanı olarak bir kazanım yapabilir miyiz diye bir Orman Genel Müdürlüğü'nden talebimiz oldu. Bu amaçla 6 ilde bu çalışma yapılacak" dedi.


Tokat'ın Niksar, Reşadiye, Başçiftlik, Almus ve Erbaa ilçelerinde bulunan ormanlık alanları helikopterden inceleyen Vali Akyel, yaklaşık 1,5 saat süren gezi sonunda yaptığı açıklamada ormanların, dağların ve yaylaların herhangi bir beşer insan eliyle tahrip edilmediğini ve halen o doğal güzelliğini sürdüğünü gördüğünü söyledi. Tokat'ın orman alanı bakımından Türkiye'nin sayılı ve önde gelen illerinden biri olduğunu belirten Vali Akyel, "Bunu görmek bizim içimizi açtı, moral verdi ve geleceğe dönük ümitlendirdi. Gerçekten ormanlarımız çok bakir. Ancak şunu ifade etmek lazım; orman hayati bir konu, hiçbir zaman yeterli dememek lazım. Ormanımız çok iyi ama daha da iyileştirmemiz lazım. Ormanlık alanlar içerisinde bulunan boş alanların ağaçlandırılması lazım. Başbakanımızın başlatmış olduğu Ulusal Ağaçlandırma Seferberliği kampanyasında Tokat ilk sıralarda yer alma konusunda iddialı. 2008 yılı sonu itibariyle Tokat olarak orman ağaçlandırmasında Türkiye'de ilk sırayı alacağımızı düşünüyorum" diye
konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 16:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?