6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Otomatik ölçülendirilmeye geçiliyor

Tokat Meteoroloji Bölge Müdürü Muharrem Şahin, 13 meteoroloji istasyonunun otomatik ölçü sistemine kavuşacağını söyledi.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü meteorolojik ölçüm sistemlerini gelişen teknolojiye uygun olarak yenilediğini belirten Muharrem Şahin, bu kapsamda Tokat Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Amasya, Sivas il ve ilçelerindeki meteoroloji istasyonlarına otomatik ölçüm sistemlerinin kurulmasına Tokat merkezden başlandığını ifade etti.

Şahin, iki hafta içinde tamamlanmasını bekledikleri çalışmada ilk etapta Tokat, Turhal, Zile, Amasya, Merzifon, Sivas, Suşehri, Zara, Divriği, Kangal, Gemerek'e, daha sonra ise Niksar ve Başçiftlik ilçelerine kurulacaklarla birlikte 2008 yılı içinde toplam 13 meteoroloji istasyonunun otomatik ölçü sistemine kavuşmuş olacağını söyledi. Şahin, 2009 yılında alınması planlanan sistemler ile halen kapalı olan Almus, Artova, Çamlıbel, Erbaa, Reşadiye ilçelerinde de meteorolojik ölçüm ve gözlemlere başlanacağını kaydederek, "Yaklaşık 300 bin YTL'lik bu yatırım ile meteorolojik ölçümler daha sağlıklı, daha az personel ile yapılabilecek. Bu modernizasyon ile ilgili yatırımlar tamamlandığında meteorolojik ölçümler, tüm yurt sathına yaygınlaştırılacak, kuraklık ve iklim değişikliği daha sağlıklı izlenebilecek, ayrıca meteorolojik tahminlerin tutarlılığı artırılmış olacaktır" dedi

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 20:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?