30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Özelleştirme endişesi sürüyor

Şeker İş Sendikası Turhal Şube Başkanı İlhan Özyurt, özelleştirme kapsamında olan Turhal Şeker Fabrikası ve Makine Fabrikasıyla ilgili bir takım endişeleri olduğunu söyledi.


Tokat'ın Turhal İlçesinde binlerce kişinin geçimini sağlayan Turhal Şeker Fabrikası'nın özelleştirme kapsamında olmasının endişeleri devam ediyor. Özyurt, kamuoyu makine fabrikasının kapandığının sanıldığını belirterek, "Özelleştirme programında makine fabrikası en sonda. Şeker sanayi var olduğu sürece makine fabrikaları yaşayacak. Çünkü orası bizim yedek parça üreten fabrikamız. Dışarıya da parça yapıyoruz. Yani bizim o işi başka yerde yaptırma şansımız yok. O anlamda o fabrikaya sahip çıkılmasını
diliyoruz. Şeker İş Sendikası bu konu üzerine çok hassas" dedi.
Türkiye'de bir pancar gerçeği olduğunu ve 8-10 milyon insan pancar tarımından geçimini devam ettirdiğini ifade eden Özyurt, "Biz sendika olarak diyoruz ki; Avrupa ülkelerinin, Amerika'nın pazarı olmayalım. Biz üretelim, bizim evlatlarımız buralarda istihdam edilsin, aş bulsun. Bizim en büyük sıkıntımız, üzerine basa basa bahsettiğimiz istihdam problemidir. Biz var olan kuruluşlarımızı yöremizde korumalıyız" diye konuştu.
Özyurt, Turhal'a makine mühendisliği bölümü yapılırsa destek olmaya hazır olduklarını belirterek, "Turhal'da üniversitemize, makine mühendisliğine uygun o çok yer var. Fabrikamızın atıl arazileri var. Hatta biz şeker işçileri olarak, Sigorta hastanemizin yapılışında çalışanlarımızdan karınca kararınca para kesilerek destekçi olduk. Aynı çalışmayı fakülte yapılacağı zaman da yaparız. Şeker isçileri olarak destek olacağız. Ama lütfen makine fabrikamızı biraz daha geliştirelim ve oradaki üretim devam etsin"

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 14:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?