6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

'Özür' kampanyasıa tepki çığ gibi

Tokat'ta, Doç. Dr. Selçuk Duman başkanlığında oluşturulan Milli Dayanışma Platformu tarafından Ermeni soykırımı iddialarına yönelik bazı aydınların başlattıkları 'Ermenilerden Özür Diliyoruz Kampanyası'na tepki gösterildi


TESOB salonunda yapılan toplantıda söz alan siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri 'Ermenilerden Özür Diliyoruz' kampanyasını sert bir dille eleştirerek kampanyayı başlatan aydınları kınadı. Platform Başkanı Duman, açılış konuşmasında Ermenilerin itilaf devletleri ile işbirliği yaparak 'Ermeni İntikam Tugayları' adı altında örgütlenerek 1914-1922 tarihleri arasında 530 bin Türk'ü katlettiklerini söyledi. Cumhuriyet döneminde de onlarca diplomatın Ermeni çeteciler tarafından katledildiğini ifade
eden Duman, Ermenilerin bu yaptıklarına rağmen bugün dünyanın yanıltılmaya çalışıldığını, kampanyayı başlatanların Türk Milletini temsil edemeyeceğini kaydetti. Daha sonra kürsüye gelen MHP İl Başkanı Zeki Kurt, asıl özür dilemesi gerekenlerin Ermeniler olduğunu savunarak, "Karabağ'da, Hocalı'da katliam yapanlar Ermeniler. Bu kampanyaya destek verenleri kınıyorum" dedi.
Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya ise, millilikten uzaklaşan eğitim politikaları ile karanlık sözde aydınların yetiştiğini belirterek, "Ben buradan özür dilemek istiyorum. Ama kimden; Ermenilerce katledilmiş 590 bin şehitten özür dilemek istiyorum. Asıl aydınlar ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten özür dilemek istiyorum. Biz Türk olduğumuzu unuttuğumuz sürece böyle karanlıklar yetişecektir, aydınlar değil" diye konuştu.
Programda ayrıca İşçi Partisi İl Başkanı Ali Yönel, Ermeni Çetecilerin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği Başkanı Kamil Altuntaş, Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Selim Sarı, Eğitim İş Genel Sekreteri İlker Doğan, Tek Gıda İş Sendikası Tokat Şubesi Başkanı Suat Karlıkaya, Atatürkçü Düşünce Derneği Tokat Şube Başkanı Gülderen Yaman ve Tokat Mezarlıkları Koruma Derneği Başkanı Veysel Şahin de birer konuşma yaptı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 19:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?