6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

'Özür' kampanyasına sert tepki

Ermeni soykırımı iddialarına yönelik bazı aydınların başlattıkları “Ermenilerden Özür Diliyoruz” kampanyasına tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Mustafa Eraslan, kampanyayı nefretle kınadıklarını söyledi.


Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi 'sözde Ermeni soykırımına' şiddetle karşı çıkarak; bunu kabullenip, gündemine alan ve Ermenilerden özür dilemeye kalkışarak kampanya başlatan sözde aydınları nefretle kınadı. Eğitim-Bir-Sen Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Mustafa Eraslan, Ermeniler tarafından gerçekleştirilen Azerbaycan Hocalı katliamını hatırlatarak, "Tarihinden habersiz ve ülkesinin içinde bulunduğu şartları düşünemeyen bu "sözde aydınlar" neye ve kimlere hizmet ettiklerinin farkında mıdır,

acaba? Gerek devletimizi, gerekse şu andaki hükümetimizi dünya kamuoyunda hangi sıkıntılara soktuklarını nasıl düşünmezler. Ortada ispatlanmayan bir soykırım dedikodusu var. Böyle bir şey olmadığı için hiçbir zamanda ispatlanamayacaktır. Bizler Türk tarafı olarak, ‘gelin ortak tarih komisyonu kuralım, bütün belgeleri dökelim ortaya, görelim sonucunu’ dediğimiz halde, Ermeni tarafı henüz cevap bile veremezken neden özür dileyecekmişiz.

Bu büyük bir talihsizlik ve büyük bir onursuzluktur. Hatta bu, mazlum bir milletin kendi aydınları tarafından, sırtından hançerlenmesidir. Bizler gerek Eğitim-Bir-Sen olarak gerekse bütün Müslüman Türk milleti olarak, büyük ihtimalle Ermeni Diasporası tarafından ustaca hazırlanmış bu girişimi ve aşağılık duygusu sinmiş zillet içindeki sözde aydınlarımızın ‘Özür Dileme Kampanyası’nı reddediyor ve nefretle kınıyoruz. Çünkü bizler geçmişinden utanan insanlar değiliz. Kendilerine yazıklar olsun diyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 13:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?