3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Pancar alımına başlandı

Turhal Şeker Fabrikası'nda düzenlenen törenle 2007-2008 dönemi pancar alım kampanyası başlatıldı.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Muammer Turksavul Turhal Şeker Fabrikası'nda düzenlenen pancar alım kampanyası törenine Vali Dr. Recai Akyel, Turhal Kaymakamı Saadettin Yücel, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Şeker Fabrikası Müdürü Abdülkadir Gülsüm, daire müdürleri, üreticiler ve fabrika çalışanları katıldı.

Açılışta konuşma yapan Vali Akyel, sezon açılışının hayırlı olmasını dileyerek, “Turhal Şeker Fabrikası'nın burada olması, ilimiz ve Turhallımız için çok büyük bir şans. Bu şansı Turhal ilçemiz çok iyi değerlendirmiştir. Şimdi bir il olma kadar kendisini geliştirmesi bunun bir kanıtıdır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e buradan tekrar şükranlarımızı sunuyoruz, Kurtuluş Savaşımızın o zor mücadele yıllarında sanayileşme adına kurmuş olduğu bu fabrikamız şimdi binlerce insanımıza iş ekmek vermektedir. Sizlerden bir ricam olacak ne olur bu arazisi elverişli olan topraklarımızı boş bırakmayalım ve işletelim bu güzel ovanın 50 dönümü bana göre bir fabrika değerindedir” dedi.

Vali Akyel'in konuşmasının ardından dualarla kurban kesildi. Fabrikaya ilk pancarı getiren üreticilere ise çeşitli hediyeler verildi. Vali Akyel, pancar alım kampanyası töreninin ardından Turhal Kaymakamı Saadetin Yücel, ilçeye yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah ve Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen'i makamında ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 16:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?