30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

'Pandemi Planlama Komitesi'

Tokat'ta, domuz gribine yönelik olarak 'Pandemi Planlama Komitesi' tarafından yapılan toplantıda alınması gereken tedbirler gözden geçirildi.


Sağlık Bakanlığı, 22 ülkede bin 124 vakada 26 kişinin ölümüyle sonuçlanan domuz gribi salgını ile ilgili yurt genelinde bir dizi tedbir alıyor. Domuz gribi ile ilgili 81 ildeki pandemi sorumlularına verilen eğitim çalışmasının ardından illerde de eğitim çalışmaları başlatıldı.

Tokat'ta Vali Dr. Recai Akyel başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısında alınması gereken önlemler, hastalığın bulaşma yolları, hastalıkla karşılaşıldığında alınması gereken tedbirler vb. konularda sunum yapıldı. Vali Dr. Recai Akyel, domuz gribine karşı Türkiye'nin çok hassas olduğunu, bu anlamda Tokat'ta da 'Pandemi Planlama Komitesi'nin çalışma stratejini belirlediğini kaydetti.

Olası vakalara karşı sağlık kurumlarının hazırlıklı olduğunu belirten Vali Akyel, burada vatandaşın duyarlı olarak hijyen gibi bazı kurallara dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Tokat İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Fatih Şua Tapar ise komitedeki katılımcılara, domuz gribi konusunda sunum yaptı. Tapar, sunumunda muhtemel vakalarda alınması gerek önlemlerin başında hastalıktan korunmak için yakın temastan kaçınılması ve maske kullanımını geldiğini söyledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 13:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?