3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Parasızlık yüzünden tedavi olamıyor

Tokat'ta, zor günler yaşayan şizofren hastası baba, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamıyor.

Behzat Bulvarı Soğukpınar Mahallesi'nde eşi Zeynep (23) ve 5 yaşındaki kızı Tuğçe ile yaşam mücadelesi veren 27 yaşındaki baba Rüştü Şamlıoğlu, şizofren hastalığı nedeni ile zor günler geçiriyor. Son bir yılda hastalığının giderek artması sonucu işsiz kalan baba Şamlıoğlu, iyileşerek ailesine bakacağı günlerin özlemini çekiyor. Ankara'da İbn-i Sina Hastanesi'nde muayene olan ve tedavisi için gerekli olan 6 bin YTL'yi ödeyemeyen aile, yardım bekliyor. Rüştü Şamlıoğlu, hastalık nedeniyle yürüyemediğini ve işe gidemediğini ifade ederek, yardım beklediklerini söyledi.

Zeynep Şamlıoğlu, eşinin İbn-i Sina Hastanesi Nöroloji Servisi'nde kontrolden geçtiğini belirterek, "Yeşilkartı olduğu için hastane masraflarını karşılamıyorlar. Tedavisi için yaklaşık 6 bin YTL gerekiyor. Yakınlarımızdan yardım eden yok. 15 gün dışarıda kaldık, bu evin sahibi bize acıyarak buraya aldı. Çok zor durumdayız" diye konuştu.

Şamlıoğlu, eşinin sürekli ilaç kullandığını, ilaç alamadıkları zaman ise hastalanarak çevreye saldırdığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: "Hastalığı nedeniyle çalışamadığı için 100 YTL ev kiramızı dahi ödeyemiyoruz. Yeşilkart ilaçların bir kısmını karşılıyor. Günlük 4 tane hap içiyor. Bu ilaçları içmezse bizi dövüyor. Sağı solu kırıyor. İlaçlarını içerse rahatlıyor."

Şizofren; düşünceleri, algıları, duyguları ve davranışları etkileyen ve hastanın işlevlerinde önemli bozukluklara neden olan belirtilerin görüldüğü kronik bir hastalık olarak tanımlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 19:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?