30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Parklara zarar vereni ihbar edin

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, parklardaki banklar ile çocuk oyun gruplarının tahrip edilmesine karşı vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Turhal Belediyesi tarafından yaptırılan parklarda bulunan banklar ve çocuk oyun grupları kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, her mahalleye bir park sözü doğrultusunda parklar yapmaya gayret ettiklerini ama hala bazı kişilerin, bazı zihniyetlerin yapılan çalışmalara zarar vermeye çalıştığını söyledi.

Yapılan hizmetlerin yok edilmeye çalışıldığını ileri süren Başkan Gözen, "Mahallelerimize park yaptığımız zaman o bölgede yaşayan mahalle sakinlerimize, değerli hemşerilerime söylediğimiz bir söz var. Diyoruz ki, Parkı yapmak bizden, ancak korumak kollamak sizden. Çünkü Turhal Belediyesi olarak bizim tüm parklara birer güvenlik görevlisi tahsis etme şansımız yok. Bu nedenle mahalle sakinleri kendilerinin ve çocuklarının kullanması için yapılan parklarına sahip çıkmaları gerekmekte. Ama maalesef birçok parkımızda tahribatlar devam ediyor. Vatandaşlarımızın oturdukları bankların tahtaları sökülüyor, yakılıyor. Çocukların neşe içinde gönüllerince oynayabildikleri oyun grupları kırılıyor. Bunları şiddetle kınıyor, bu düşünceye sahip insanların yaptıklarıyla belediyemizi yıpratmaları, küçük düşürmeleri mümkün değildir. Çünkü o zihniyetteki insanlar ne kadar kırarlarsa kırsınlar, biz tekrar yapmaya devam edeceğiz. Ama bunu yaparken milletimizin malının heba olduğunu, bu hizmetlerin kendi paralarıyla yapıldığını düşünmelerini istiyorum. Bu konunun takipçisi olacağız, halkımızın malına zarar verenlerin kanun önüne çıkartılmasına çalışacağız. Hemşerilerimizden de bu noktada bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

Başkan Gözen, Celal Mahallesi'ndeki parkın durumunu elindeki fotoğraf aracılığı ile göstererek, "Bankların tahta kısımları sökülmüş ve yakılmış. Banklar bu hale getirilirken kimsenin duymaması, kimsenin görmemesi mümkün değil. Değerli hemşerilerim, cesur olalım; cesur olduğumuz sürece kimse bize zarar veremez. Korktuğumuz, çekindiğimiz sürece herkes üzerimize gelir. Cesurluktan kastım vatandaşlarımızın bu gibi insanlarla kavga etmesi değil asla. En azından zabıtaya veya polise bilgi veriniz. Ben Turhallı hemşerilerimin bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum" diye konuştu. Ayrıca, parklar veya diğer kamu mallarına zarar veren kişilerin Turhal Belediyesi 153 ve polis 155 numaralı telefonları arayarak ihbar edebileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2012 Pazartesi 16:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali inan IP: 212.156.84.xxx Tarih : 3.01.2012 09:25:08

Sayın başkanım oralara zarar verenler nasıl bir insandır anlayamadım uyarırsın sana ne derler üzerine yürürler aynı durum Tokat tada var Atatürk köprüsünün yanındaki parkta ne kamelya kalmış nede bank  en azından toplu olan bu yerlere bekçi verilemezmi çünki insanlarda artık bir birine laf söyleyecek cesaret kalmadı.Oralara zarar veren lere bir insan olarak sesleniyorum oralardan sizin çocuklarınız,kardeşleriniz, ailenizde faydalanıyor lütfen çevremizi koruyalım çünkü gidecek başka bir Türkiye yok.