7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Pastörize sütü içen yok

Tokat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Köten, Türkiye'de üretilen yıllık 10 milyon ton sütün sadece 2 milyon tonunun pastörize süt şeklinde tüketildiğini söyledi.

Türkiye'de tüketilen içeceklerin başında çay, meyve suları ve kolalı içecekler ilk sıraları paylaşırken, sağlık açısından en değerli içecek olan süt yeterli ilgiyi görmüyor. Avrupa ülkelerinde yıllık kişi başı süt tüketimi 100 litreyi aşarken, Türkiye'de bu oranın sadece 23 litre olduğu kaydedildi.

Tokat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İlhan Köten, Türkiye'de üretilen sütün büyük kısmının 'sokak sütü' şeklinde satıldığına dikkat çekerek, "Türkiye'de üretilen yıllık 10 milyon ton sütün sadece 2 milyon tonu pastörize süt şeklinde tüketiliyor. Süt üretimini artırmak için dünyanın çeşitli ülkelerinde değişik projeler üretilmektedir. Örneğin AB'de eğitim kuruluşlarındaki öğrencilere, işlenmiş süt ürünlerinin tedarik edilmesi için topluluk yardımları verilmektedir. Ayrıca, bu yardımlara ilaveten üye ülkeler, aynı ürünler için ulusal yardımlar da verebilmektedirler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 12:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?