3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı

Tokat'ın Turhal ilçesinde meydana gelen patlama ve sonrasında yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, yaşanan olayın Turhal'ın huzur ve barış ortamını bozmak isteyen kişiler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Turhal Belediye hizmet binası yanında dün akşam gece meydana gelen patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmazken, patlamanın olduğu anda belediye görevlilerinin yaşadığı korku ve paniği güvenlik kamerası saniye saniye kaydetti. Nereden atıldığı bilinmeyen bir cismin büyük bir gürültüyle patlaması sonucu korku dolu anlar yaşandı. Bir boru düzeneği içine maytap doldurularak patladığı olayda tek teselli ise parça tesirli olmaması.

Konuyla ilgili açıklama yapan Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, yaşanan olayı 'gözdağı vermek' olarak değerlendirdi. Başkan Gözen, kimseden korkmadığımızı her zaman ve her yerde söylediklerini ifade ederek, "Dün akşam saat 21.40 sıralarında belediyemiz hizmet binası yanındaki TUSKİ Müdürlüğü önünde boru tipi bir ses bombası patlatılmıştır. Şu anda emniyet güçleri tarafından gerekli incelemeler ve araştırmalar yapılmıştır. Kesin neticeyi yapılan araştırma sonucunda öğreneceğiz. Fakat Turhal adına üzücü bir olay.

Turhal'daki huzur ve barış ortamını bozmak isteyenlerin bir emeli olduğunu düşünüyorum. Parça tesirli olmayışı olayın daha büyük boyutlara varmasını önlemiştir. Sadece olay sonrası TUSKİ müdürlüğümüzün camı kırılmıştır. Yine tekrarlıyorum bunu yapan veya yapanların asıl amacı ilçemizdeki huzur ortamını bozmaktır. Fakat ilçemizdeki sağduyulu hemşehrilerimiz bu huzur ortamının bozulmasına fırsat vermeyecektir. Eğer ki bu olayın amacı bizlere gözdağı vermekse biz bunlardan korkmayacağımızı her zaman ve her yerde söylemeye hazırız. Biz doğru bildiklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Milletimiz menfaatine ne yapmak gerekiyorsa bunları milletimizle birlikte yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Gözen, yaşanan olayın siyasi yönünün olmadığını düşündüğünü kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 19:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?