7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

'Peki yargıyı kim denetleyecek'

AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, TBMM'de rahat olmadıklarını ifade ederek, yürütmeyi meclisin, yasamayı yüksek mahkemelerin denetlediğini ama yargıyı kimin denetleyeceğini sordu.

AK Parti Tokat İl Başkanlığı tarafından yerel yönetimler ağırlıklı 'İl Danışma Meclisi Toplantısı' 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda yapıldı. AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz yaptı. Boyraz, bu milletin yüreğinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ifade ederek, "Yürekler susmaz, yürekleri susturamayacaksınız, yüreklere kelepçe vuramayacaksınız sayın Baykal. Hiçbir güç bizi demoralize etmemeli, edemez de. Çok şükür AK teşkilatlar olarak dimdik ayaktayız. Hedefe kilitlenmiş hızla yürüyoruz. Hedefimiz ve özelimiz ise 2009 yerel seçimleri" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise çok hassas bir dönemden geçildiğini belirterek, partilileri duyarlı ve dikkatli olmaya davet etti. Başkan Çiçek, "Yakın geleceğe ilişkin olarak kestiremediğiniz, kestiremediğimiz siyasi çizginin nereye gideceğini bilemediğimiz bir dönemden geçiyoruz. Bize düşen hiçbir şey yokmuş gibi çalışmalarımıza devam etmek. Teşkilat olarak dimdik ve onurlu bir şekilde bu halkın arasında bulunmaya ve bu halka hizmet etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmasında TBMM'de rahat olmadıklarını kaydeden AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, yürütmeyi meclisin, yasamayı yüksek mahkemelerin denetlediğini ama yargıyı kimin denetleyeceğini sordu. Gülsün, şunları söyledi:
"TBMM'de rahat değiliz. Çünkü 340 milletvekili ile bizim yok sayılmamızdan dolayı rahatsızız. Çünkü yürütmeyi meclis denetliyor. Yasamayı değişik yüksek mahkemeler denetliyor. Ama yargıyı kim denetleyecek? Yargı bozulduğu zaman işte o gün kaos başlamıştır. İşte o gün Türkiye'nin rejimi tehlikeye girmiştir. Yargının tarafsız olması, ideolojik davranmaması, bütün insanlara eşit davranması lazım. O zaman insanlar kendini güvende hisseder. Şu anda AK Parti'nin milletvekilleri olarak biz huzursuz. Çünkü artık tuzun koktuğu gün geliyor. İnşallah biz hala 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' diye bağırıyoruz. Egemenliğin kimsenin tahakkümünün altına girmeyeceğine inanıyoruz."
Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ise, konuşmasının sonunda AK Parti'nin kapatılma davasına değindi. Demokratik yoldan kendileri ile baş edemeyeceklerini anlayanların farklı yollara yöneldiklerini iddia eden Seymenoğlu, bunu arzu edenlerin kesinlikle başarıya ulaşamayacağını sözlerine ekledi.

İl Danışma Meclis toplantısına AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti Tokat Milletvekilleri Hüseyin Gülsün, Dilek Yüksel, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İlçe Belediye Başkanları ve parti mensupları katıldı. Toplantı basına kapalı olarak devam etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 16:13:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?