25
Nisan
2024
Perşembe
TOKAT

Polisten dolandırıcılık uyarısı!

Tokat'ta Kurban Bayramı öncesi kurulan hayvan pazarında İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, satıcıları dolandırıcılık olaylarına karşı uygulamalı olarak bilgilendirdi.

İl merkezinde kurulan hayvan pazarında sivil polis ekipleri dolandırıcılık olaylarına karşı satıcıları uygulamalı olarak bilgilendirdi. Pazarda alıcı gibi dolaşan sivil polis, küçükbaş kurban satışı yapan 36 yaşındaki Seyit Görmüş'ün yanına gitti. Bir küçükbaş hayvan için pazarlık yapan sivil polis, Görmüş ile 650 liraya anlaştı. 550 lira veren polis, 1 lira değerindeki Kırgızistan parası 200 somu Japonya yeni diye göstererek geri kalan 100 lirayı ödemek istedi.

Satıcı Görmüş ilk once parayı kabul etmeyerek Türk Lirası istedi. Sivil polis ise Gürmüş'ü ikna ederek 1 lira değerindeki parayı 100 lira diye kabul ettirdi. Ardından sivil polis, kurbanı alarak bölgeden uzaklaştı. Bu sırada hayvan pazarında bulunan üniformalı polisler, alıcı görünümündeki sivil polisi yakalayarak satıcı Seyit Görmüş'ün yanına getirdi. Burada olayın daha önceden kurgulanmış bir oyun olduğunu belirten sivil polisler, satıcıları sahte para, çek, senet ve yabancı para konusunda uyardı. Ekipler daha sonra, satıcılara üzerinde 'Kurbanlık almak için gelen şahıslara karşı dikkatli olun, emeğiniz zayii olmasın' yazılı bilgilendirme broşürleri dağıttı.

...
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2013 Perşembe 12:22:04
Güncelleme :10 Ekim 2013 Perşembe 12:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?