6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Polonyalı öğretmenler Tokat'ta

Polonya'nın Radom şehrinden 9'u bayan 12 kişilik öğretmen grubu "Okul Eğitiminde Medya Okuryazarlığı Projesi" çerçevesinde Tokat'a geldi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan "Okul Eğitiminde Medya Okuryazarlığı" isimli bölgesel ortaklıklar projesi AB Eğitimi ve Gençlik Programları Başkanlığı'nca kabul edilerek hayata geçti. Bu kapsamda Polonya'dan Tokat'a gelen ilk grup İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Niyazi Çevik'i makamında ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uyar'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuklara eğitim faaliyetleri ve kentle ilgili çeşitli bilgiler verildi. Medya ve internet'in çocuklar üzerindeki etkileri temel hedefinde hazırlanan proje kapsamında çalışma yapılacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Polonya'nın Radom şehri belediyesi eğitim departmanı arasında gerçekleştirilecek olan projenin Tokat'ta ki yerel ortakları ise Halil Rıfat Paşa İlköğretim Okulu ve Rehberlik Araştırma Merkezi. 2 yıl sürecek olan 180 bin euro bütçeli proje süresince Tokat'tan 24 katılımcı 2 grup halinde Radom'a gideceği, Radom'dan 24 katılımcı ise Tokat'a geleceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2011 Salı 14:04:16
Güncelleme :15 Kasım 2011 Salı 14:06:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?