6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Protokole süt ikramı

Tokat'ta düzenlenen 'damızlık süt sığırcılığı' dağıtım töreninde protokole 'süt' ikramı yapıldı.


Tokat Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından merkeze bağlı Çördük, Kınık ve Semerci köylerinde ikamet eden 7 aileye 14 adet montofon ırkı gebe düve dağıtıldı.

Kura çekimi ile düve sahibi olan çiftçilerin ödemeyi 2 yıl sonra eşit taksitlerle faizsiz ödeyeceği bildirildi. Çördük köyünde düzenlenen düve dağıtım töreninin ardından köylüler Vali Akyel ve törene katılan daire müdürlerine 'süt' ikramı yaptı. Sütün insan sağlığındaki önemine değinen Vali Akyel, "Süt çok önemli bir besindir. Yaşamımızın her döneminde sütten vazgeçmemeliyiz. Günde uzmanlarımızın da söylediği gibi iki bardak süt içmeliyiz. Bir çocuk sağlıklı süt tükettiği zaman vücudunun kalsiyum ve fosfor ihtiyacının yarısı karşılanıyor. Bu da gösteriyor ki süt çok önemli ve fırsat buldukça sizleri de süt içmeye davet ediyorum'' dedi.


Törene Vali Recai Akyel başta olmak üzere Vali Yardımcıları Şükrü Çakır, Sedat Sırrı Arısoy, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak, İl Sağlık Müdürü Yaşar Metin Aksoy, vakıf üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:41:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?