6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Ramazan pidesi üzerinden rant iddiası

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, ramazan pidesi fiyatının oda tarafından belirlendiğini, ancak bazı kişilerce yüksek fiyat ve düşük gramaj ile ramazan pidesi satışı yapılmasını üzüntü ile karşıladıklarını kaydetti.


Tokat'ta vatandaşlara verdikleri sözü yerine getirerek ramazan pidesinde uygulamaya koydukları fiyat tarifesinin sevindirici olduğunu söyleyen Bekçi, basın açıklamasında 450 gramlık ramazan pidesinin 75 YKr'den, yumurtalı pidenin ise 1 YTL'den satılmasına karar verildiğini açıkladı. Ancak bazı kişilerce yüksek fiyat ve düşük gramaj ile ramazan pidesi satışı yapılmasını üzüntü ile karşıladıklarını belirten Başkan Bekçi, gerekli incelemelerin belediye ekiplerince yapılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Fiyat tarifesine uyan esnafa teşekkür eden Başkan Bekçi, "Çünkü bu uygulamayı titiz bir şekilde sürdürüyorlar. Ama tabii ki art niyetli insanlar elbette var. Verdiğimiz fiyatlar üzerinden satış gerçekleştirmektedirler. Bu konuda halkımızın duyarlı olmasını istiyorum. Ayrıca belediye görevlilerinin bu konuda görevlerini yapmalarını istiyoruz. Ramazan pidesi üzerinden rant elde etmeye yönelik insanların şiddetle cezalandırılması gerekmektedir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 18:59:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?