6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Recep Bay'ın istifa nedeni

Demokrat Parti (DP) Tokat İl Başkanı Osman Alpaslan, GİK Üyesi Recep Bay'ın, isteklerinin Genel Merkez tarafından yerine getirilmemesi nedeniyle istifa ettiğini söyledi.


GİK Üyesi Recep Bay ve yönetiminin partiden istifa etmesinin ardından basın toplantısı düzenleyerek değerlendirmelerde bulunan Alpaslan, eski il başkanlarından oluşan ve içinde Recep Bay'ın da bulunduğu 15 kişilik bir grubun genel başkan arayışı içerisinde olduğunu ve bu kapsamda 14 kişiye genel başkanlık teklifinde bulunulduğunu iddia etti. Alpaslan, "Yeni siyaset anlayışına ayak uyduramayan ve Tokat teşkilatı ile ilgili olarak tasarrufta bulunmak isteyen Bay'ın isteklerinin genel merkez tarafından yerine getirilmemesi, istifasının tek sebebi" dedi.


Daha sonra açıklamalarda bulunan Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Hilmi Demir ise, Recep Bay'ın bir takım arayışlar içerisine girdiğini öne sürerek, "Partilerin ana felsefeleri güdülmelidir. Partilerde dava adamı olmak önemlidir. Türkiye çok önemli cenderelerden geçiyor. Bizim şahsi hesaplarla geçireceğimiz zamanımız yok. Kişiler bu makamlarda baki değildir. Görevlerini sürdürebilecek arkadaşlarımız çalışmalarına devam ederler. Çalışamayacak arkadaşlarımızda edepleriyle istifa ederler. Bahane aramazlar.


Bunlar yanlış şeylerdir. Kıratın üstünde herkes duramaz. Kıratın üstünde huyundan suyundan alan insan durur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?