7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Reform değil vatandaşa darbe

Türk Sağlık-Sen Tokat Şube Başkanı Mustafa Eldemir, Sosyal Güvenlik Reformu ile memurlara ve vatandaşa darbe indirileceğini ileri sürdü. Sendika binasında açıklamalarda bulunan Eldemir, yasa gereği yapılan değişiklikler ve memur maaşlarına değindi.

Eldemir, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nın beraberinde bazı sorunları da getirdiğini ifade ederek, "Son olarak Sosyal Güvenlik Reformu adı altında yapılmaya çalışılan değişikliklerle yalnızca memurlarımıza değil tüm vatandaşlarımıza ağır bir darbe daha indirilmek istenmektedir. Yetkililerin reform diye yutturmaya çalıştığı, sağlık ve sosyal güvenlikte yapılacak değişiklikle vatandaşlarımızdan her muayene için 2 ile 10 YTL, tedavilerden 608 YTL'ye kadar katılım payı alınacak. Vatandaş hastaneye yattığında ya da ameliyat olduğunda masrafların yüzde 1'ini cebinden karşılayacak. Ayrıca hastanede yatarken ilaç ya da protez kullanıldığında, bu paranın da yüzde 20'sini alacaklar. Aylık geliri 145 YTL'nin üzerinde olan herkesten 73 YTL ile 475 YTL arasında sağlık sigortası alınacak. Bütün bunlara razı mısınız? Emekli aylıklarının düşürülmesine, 25 yıl boyunca prim ödediğinde, çalışırken aldığınız maaşın yarısı kadar emekli aylığı almaya, emekli maaşlarına yapılacak artışların enflasyona endekslenmesine, emekli maaşının 210 YTL'ye kadar düşürülmesine razı mısınız? Bütün bunlarla birlikte çıkarılan her kanunla, yapılan her düzenlemeyle memurlarımızın sırtına binen yük biraz daha artmakta, haklarımız budanmaktadır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 15:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zehni sansar IP: 78.167.180.xxx Tarih : 15.01.2008 22:51:09

habere yorum ekle bölümünden siteye girdim fakat yoruma hiç gerek kalmamış degerli mustafa kardeşimiz sosyal güvenlik reformunu çok açık ve net olarak anlatmış ben bunu çokiyi anladım. Asıl yorumu bunu anlamayan kişiler hakkında yapmak lazım olduğunu düşünüyorum