3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Reşadiye'de esnafa 'AB sınavı'

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde AB hibe projeleri kapsamında kurs eğitimini tamamlayan 190 esnaf sınava girdi. 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen ve Devlet Planlama Teşkilatı'nın koordinasyonunda yürütülmekte olan Samsun Düzey II Bölgeleri Yerel Kalkınma Girişimleri Hibe Programı kapsamında, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Reşadiye Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Endüstri Meslek Lisesi ile ortaklaşa hazırlanan 

"Küçük Esnaf ve Sanatkarların Hizmet Kalitesinin Artırılması ve Mesleki Yeterliliklerinin Sertifikalandırılması" projesi Avrupa Birliği komisyonu ve T.C Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği merkezi Finans ve İhale Birimi'nce 31.05.2006 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmişti. Bu proje ile Reşadiye ilçe merkezinde fiilen faaliyette bulunan ve mesleki belgesi bulunmayan esnaf ve sanatkarlara; mesleki alanlarında 12 ay süreli meslek içi eğitim verildi. Bu eğitimde, hizmet kalitelerinin geliştirilmesi meslek standartlarının sağlanması ve alınan belgelerin denkliklerini yapılarak esnaflara, ustalık/kalfalık belgesi verilmesi ve işyeri açmaları/çalışma ruhsatı almaları sağlanacak. 

Ayrıca, esnaf ve sanatkarların; AB ülkelerinde var olan mesleki standart ve kültürünün tanınmasını sağlamak amacıyla elektrik tesisatçılığı, bobinajcılık, bakım ve onarım elektrikçiliği, erkek berberliği, kuaförlük, cilt bakımı vb. meslek dallarında faaliyet gösteren toplam 344 esnafa, 1 yıl süre ile eğitim verilmesi hedeflendi. Kurs eğitimlerini tamamlayan esnaflardan 190 tanesi, Proje Koordinatörü Sedat Şahin ve gözetmenler eşliğinde Endüstri Meslek Lisesinde sınava girdiler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 10:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?