3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

'RESÜT' sevinci

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Reşadiye Süt İşleme Fabrikası’nın (RESÜT) faaliyete geçmesiyle birlikte Reşadiye ve Tokat ekonomisine yapacağı katkının yanı sıra Erzincan’dan Amasya’ya kadar tüm Kelkit vadisindeki çiftçilerin de sütlerini alarak önemli katma değer sağlayacağını ifade etti.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Reşadiye Tarım Hayvancılık Doğal Ürünler, Süt ve Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait Reşadiye Süt İşleme Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Vali Nasuhbeyoğlu, fabrikada yetkililerinden gelinen son noktayla ilgili bilgi aldı.

RESÜT yetkilileri, makinelerin montajının başladığını ve Nisan 2005 sonuna kadar 20 gün içinde deneme üretimine geçileceği bildirdi. Saatte 10 ton süt işleme kapasiteli RESÜT süt fabrikasında deneme üretiminin düşük kapasiteyle yapılacağı, kalite ve üretim sisteminde hedeflere ulaşıldıktan sonra tam kapasiteye ulaşılacağı şirket yetkililerince ifade edildi.
Öte yandan inşaatı devam eden et kesim ve kombine tesislerinde ise Temmuz 2005 sonuna kadar üretime geçilmesinin hedeflendiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2005 Salı 13:02:24
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 13:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?