2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Tokat'ta

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’nın Tokat yöresinde çok yoğun bir şekilde konuşulduğunu belirtti.

Bir dizi incelemede bulunmak üzere Tokat’a gelen Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette gündeme gelen ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile ilgili Vali Nasuhbeyoğlu, vatandaşlarda hastalık nedeniyle bu sene içerisinde bir panik olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın özellikle bu sene bir panik durumu söz konusu oldu. Bizim elimizdeki verilere göre, bu hastalığın ileriye dönük olarak fazlalaşma seyrini görmememize rağmen, yaşanan bir kaç tane olumsuz vaka var. Bu vakaların halkımız üzerinde psikolojik bir etkisi oldu. Bu sıkıntıyı ileriye dönük olarak biraz daha yaşayacak gibi gözüküyoruz. Bu anlamda Valilik olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz’’ dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Esasında Sağlık Bakanımız göreve başladığı zaman, Tokat, Gümüşhane, Erzurum, Artvin gibi illerimizde kanamalı ve ateşli seyreden bir hastalıktan bahsediliyordu. Sayın bakanımız hemen o yöredeki en yakın üniversitelerden, bakanlıktan, Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığımızdan bir bilimsel heyet oluşturdu ve bu illerde çok yoğun bir şekilde çalıştılar. Tokat’a da defalarca geldiler gitti. Buradaki vatandaşlarımızın kan örnekleri alındı. Yapılan tetkiklerin ardından vatandaşlarımızın bu teşhise mustarip oldukları anlaşıldı. Burada herhangi bir şeyi tespit etmiş olmak esasında işi birazcık kolaylaştırıyor" şeklinde konuştu.

Ünüver, "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı’yla ilgili olarak, teşhis konduktan sonra bunlarla ilgili neler yapılacağı, zoonoz hastalıkları danışma kurulumuz var, orda da gündeme geldi. O kurulumuzla bir takım önlemleri vatandaşımıza duyurulmak üzere bize önerdi. Biz de bakanlık olarak duyurduk" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ünüvar, Vali Nasuhbeyoğlu ve beraberindeki heyetle ziyaretinden sonrası Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi başta olmak üzere Karşıya Doğum Hastanesi, Tokat Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. İncelemeler basına kapalı olarak devam etti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 16:46:34
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 14:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?