30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Sağlıkçılar karate öğrenecek

Tokat’ta, son bir haftada 5 defa şiddete maruz kalan sağlıkçılar eylem yaparak yaşananları protesto ederken, karate eğitimi alarak kendilerini savunacakları mesajını verdi.

Tokat Devlet Hastanesi önünde eylem yapan Sağlık-Sen üyeleri ellerinde “Hasta Bakarken Kask Mı Takalım? Sağlıkçıya Uzanan Eller Takılsın” şeklinde yazılı dövizlerle sağlıkçılara karşı uygulanan şiddeti protesto etti.

Sağlık-Sen Tokat Şubesi Başkanı Suat Mantar, basın açıklamasında sağlık çalışanlarına her geçen gün artan şiddet, hakaret ve mesleki onurlarının ayaklar altına alındığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın sadece hasta merkezli söylemleri ve uygulamaları neticesinde sağlık çalışanları her geçen gün şiddete, hakarete ve saldırıya maruz kaldığını ileri süren Mantar, “İşimizi rahat bir şekilde yapamaz duruma gelmiş bulunmaktayız. Tokat Devlet Hastanesi’nde son haftalarda meydana gelen olaylarda bir hemşire arkadaşımız serviste hasta çocuğa serum takma esnasında hasta yakını tarafından fiziksel şiddete maruz kaldı. Yine acil serviste bir hemşire arkadaşımız hasta yakınlarına gittikleri yerin yanlış olduğunu ifade ettiğinden dolayı hasta yakınları tarafından darp edildi. Yine bir hasta yattığı servisten başka bir servise gittiğinden dolayı, hemşire arkadaşımız hastaya kendi servisine gitmesini istediğinden dolayı iki hemşire arkadaşımız fiziksel şiddete maruz kaldı. Yine bir bayan hekim arkadaşımız hasta yakınları tarafından saldırıya maruz kaldı. Son haftalarda 4 farklı olay fiziksel şiddettin ölçüsünü böyle gösterirken, sözel ve psikolojik şiddet her gün yaşanmaktadır. Her geçen gün bu tür olayların artarak devem etmesi bir an önce tedbir alınmasını zorunluluk haline getirmiştir. Hasta haklarının var olması demek, çalışan haklarının olmayacağı anlamına gelmez” dedi.

Konuşmasında Sağlık Bakanlığı’na seslenen Mantar, “Her türlü çile ve hayati tehlikeye rağmen sizler adına başarılı bir sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarının onure etmeniz gerekirken ne yazık ki mesleki saygınlığımızı kaybediyoruz. ‘Bıçak kemiğe dayandı, artık yeter’ diyoruz. Hasta haklarının yanında çalışan haklarının korunmasın yönünde yeni düzenlemeler yapılmasını istiyoruz. Yoksa kaybolan canın hesabını veremez ve bu vebalin altından kalkamazsınız” diye konuştu.

Başkan Mantar, bu tür olayların devam etmesi ve tedbir alınmaması durumunda, tüm sağlık çalışanlarına kendilerini korumaları için savunma sporu eğitimlerine başlayacağını belirterek, ilk eğitimi başlattıklarını söyledi. Yapılan basın açıklamasının arından tekvando bilen iki hemşire küçük bir gösteri yaparak şiddete karşı cevap verecekleri mesajını verdi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2012 Perşembe 19:04:56
Güncelleme :5 Nisan 2012 Perşembe 19:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?