6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Şampiyon güreşçilere ödül

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, şampiyon güreşçileri altınla ödüllendirdi.

Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen Üniversitelerarası Serbest Güreş Dünya Şampiyonası'nda ağır sıklette Dünya 2.si olan Rıza Yıldırım, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde kategorilerinde 3. olan Serhat Bayın, Selami Güngör, Atilla Balcı ve yine Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yarı finale kadar yükselen İlyas Yıldırım, Onur Balcı ve antrenör Mehmet Balcı, memleketleri Tokat'ın Turhal ilçesinde görkemli bir törenle karşılandı.

Turhal Kuruçay mevkisinde yapılan karşılama töreninde Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, bazı belediye meclis üyeleri, güreşçilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dünya 2.si olan Rıza Yıldırım ve diğer güreşçileri çiçeklerle karşılayan ve tek tek kutlayan Başkan Gözen, daha sonra sporcularla uzun araç konvoyuna katılarak düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşma yapan Başkan Gözen, "Bizim bölgemiz yıllardır güreşe ve güreşçiye önem veren ve güreşçinin atası olabilecek bir ilçeyiz. Bugün Rıza'nın dünya ikincisi olması ve diğer güreşçilerimiz dereceler alması onurlandırıcı ve gurur verici bir olay ama biliyorsunuz biz bunlara alışkınız. Türkiye şampiyonları, dünya ikincileri ve olimpiyat şampiyonları çıkarmış bir ilçeyiz. Rıza kardeşimiz birkaç yıldır üst üste bu şampiyonluğu bize ve ilçemize yaşattığı için kendisini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Rıza Yıldırım'la birlikte Kırkpınar'da dereceye giren Serhat Bayın, Selami Güngör, Atilla Balcı'yı da kutluyorum. Demek ki Kırkpınar'da güreşçilerimiz yetişiyor. Birlikte olsunlar, kararlı olsunlar, azimli olsunlar mutlaka gelecek sene Kırkpınar'da bu kardeşlerimizden de derece bekliyoruz" dedi.

Törenden sonra güreşçileri makamında kabul eden Başkan Gözen, Dünya 2.si olan Rıza Yıldırım'ı cumhuriyet altını ve diğer güreşçi ve antrenörlerini de altınla ödüllendirdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 14:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?