7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Şampiyonaya Burhan damga vurdu

Tokat'ın Niksar ilçesinde yapılan Uluslararası 2. Niksar Cup ve Türkiye Oryantiring Şampiyonası renkli görüntülere sahne oldu. Avrupa Yakası dizisinin "Burhan Altıntop" tiplemesi ile tanınan tiyatro sanatçısı Engin Günaydın şampiyonada ilgi odağı oldu.

Niksar Çamiçi Yaylası'nda düzenlenen Uluslararası 2. Niksar Cup ve Türkiye Oryantiring (pusula ile yön bulma) Şampiyonası'na Türkiye, Ukrayna, Romanya, Suriye ve Rusya olmak üzere 22 takımdan 360 sporcu katıldı.

10 yaş grubu 251 metre 8 hedef, 21 yaş grubu 4 bin 870 metre 18 hedef, 35 yaş grubu ise 3 bin 720 metre 13 hedefte yarıştı. Tokat Polis Gücü de 12 kişilik takımla ilk yarışa katıldı. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Olexandr Mischenko'nun da 2. defa katıldığı yarışmalarda sporculara örnek oldu.

24 yıldır oryantiring sporu yaptığını belirten Büyükelçi Mischenko, doğa ile sporu birleştirdiği için oryantiringle ilgilendiğini kaydetti.

Şampiyonanın en küçük yarışmacısı Ankara Çayırhan'dan 7 yaşındaki Mert Yiğit, 6. yarışında 8 hedefi 40 dakikalık süre içinde bularak bitirdi. Bu arada zorlu etabı bitiren bazı sporcular baygınlık geçirirken, bir astım hastası yarışmacı ise ilaç yardımı ile kendine geldi. Yarışmaları izleyen bazı vatandaşların ise oryantiring sporu hakkında bilgi sahibi olmadığı dikkat çekti.

Yarışmalar devam ederken başta Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Oryantiring Federasyonu Başkanı Nevzat Varol, Hollywood'da ilk kez Türk-ABD ortaklığıyla çekilen 'Meleğin Sırları' filminin yapımcılarından birisi olan Kenan Demir ve Ünlü Tiyatrocu Engin Günaydın basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin, oryantiring sporu denilince Niksar'ın akla geleceği konusunda iddialı olduklarını kaydetti.

Başkan Şahin, "Çamiçi Yaylası'nda 200 dönümlük kamp sahası ve kalıcı bir bina yapacağız. Her yaş gurubundan yapılan bu doğa sporunu ilçemizde er meydanında daha güzel organizelere sahne olacak. Hemşehrimiz Kenan Demir ve Engin Günaydın organizasyona renk kattılar. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Oryantiring Federasyonu Başkanı Nevzat Varol da oryantiring sporunu koşarken satranç oynamaya benzetirken, zeka ve beceri isteyen spor için Niksar'ın doğasıyla uygun bir alan olduğunu söyledi.

Tokatlı Kenan Demir ise dünyanın Türkiye'yi konuştuğunu ifade ederek, "Futbol maçlarını kazanıyoruz. Herkes Türkiye'yi konuşuyor. Futboldan değişik sporumuzda var. Diğer ülkelerden gelen sporcular tanıtıma katkı sağlıyor" diye konuştu.

Sanatın sporla çok yakın bir bağı olduğunu belirten ünlü tiyatro sanatçısı Engin Günaydın ise bunun sebebini ikisinin evrensel olmasından kaynaklandığını açıkladı. Günaydın, Niksar'ın daha yolun başında olduğunu bundan sonra daha da gelişeceğe ve katılımın artacağına inandığını kaydetti.

Oryantiring Şampiyonası'na Tokat Vali Vekili Şükrü Çakır, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, Niksar Kaymakamı Uğur Turan, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve çok sayıda sporcu ile vatandaş katıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 19:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?