7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Şampiyonlara coşkulu karşılama

Rusya'nın Perm kentinde düzenlenen Dünya Veteranlar Serbest Güreş Şampiyonası'ndan altın madalya kazanan güreşçiler Muttalip Melek ile Erol Yıldırım, memleketleri Tokat'ta coşkuyla karşılandı.


Rusya'da 23-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Dünya Veteranlar Serbest Güreş Şampiyonası'nda Türkiye 7 altın, 1 gümüş ve 9 bronz madalya kazanarak takım halinde Dünya 3.'sü oldu. 30-35 yaş grubu serbest stil 120 kiloda altın madalya kazan Erol Yıldırım ve 76 kiloda altın madalya kazanan Muttalip Melek, memleketleri Tokat'ta Sigara Fabrikası önünde davul-zurna eşliğinde karşılandı. Araç konvoyuyla Cumhuriyet Meydanı'na getirilen sporcular, burada yakınlarıyla hasret giderdi. Buradaki törende bir
konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Vejdi Ayça, bayramda böyle bir mutluluk yaşattıkları için sporculara teşekkür etti.


Milli güreşçi Erol Yıldırım ise, madalyalarını tüm Türkiye ve Tokat halkına armağan ettiğini söylerken, Muttalip Melek ise Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini, gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını kaydetti.
Karşılama programının ardından güreşçiler, Beşören köyünde düzenlenecek olan kutlama programına katılmak üzere yola çıktılar.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 18:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?