3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Sanayicilere düşük faizli kredi

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Türkiye İş Bankası arasında imzalanan protokol ile oda üyeleri özel şartlarda nakdi kredi kullanma imkanına sahip oldu.

TTSO üyesi firmaların muhtelif finansman ve nakit yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırlanan protokol, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarıtaşlı, İş Bankası Ticari Bankacılık Satış Müdürlüğü Samsun Bölge Direktörü Ahmet Irmak, İş Bankası Tokat Şube Müdürü Bünyamin Gölgeli arasında imzalandı.

Yapılan protokolle, TTSO üyelerinin normal faiz oranından 0.5 daha düşük faizle kredi kullanabilecekleri belirtildi. Başkan Sarıtaşlı, kredi kullanımı ile ilgili üyelerin odaya başvurmasının yeterli olacağını söyledi. Ticari Bankacılık Satış Müdürlüğü Samsun Bölge Direktörü Ahmet Irmak ise 50 bin YTL'ye kadar olan kredilerde ipotek şartı aranmayacağını açıkladı.

Irmak, "Sadece kefaletle kullandırabileceğiz bu kredileri, 50 bin YTL'nin üzerindeki kredileri ipotek şartı olmasına rağmen tüzel kişilik ise firma ortaklarını kefil alabileceğiz. Döviz kredilerinde 250 bin dolar azami miktar kullandırabileceğiz. 5 yıl vadeye kadar, ilk 1 yıl ödemesiz olabilecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 18:08:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?