2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Sarıtaşlı: Tokat bu fırsatı tepmemeli

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Orhan Sarıtaşlı, ikinci dönem için yeniden aday olduğunu söyledi. Sarıtaşlı, "Seçim günü bizi üyelerimiz tekrar seçerse göreve devam ederiz" dedi.

Tokat TSO’da Mart ayı içersinde yapılacak olan olağan seçim öncesi aday olduğunu açıklayan TSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı, seçimin demokrasinin gereği olduğunu belirterek, "Kanun gereği Mart ayı içersinde yapılacak seçimin tarihi seçim kurulu tarafından belirlenecek. Bin 500’e yakın üyemizden bazı eksikleri nedeni ile bin 265 civarında üyemiz oy kullanacak. Bunların güncelleşmesini bitirme aşamasındayız. Ben bütün üyelerimin bu işi çok iyi yapabileceğine inanıyorum. Seçim hakkını kazanmış bin 265 üyemizin hepsi aday olabilir, hepsi seçime girebilir. Bundan da mutluk duyarım, adayların çok olduğunu duyuyorum. Bundan da mutluluk duyuyorum. Çünkü bunlar Ticaret ve Sanayi Odası’na getirdiğimiz seviyenin bir işaretidir" dedi.

Sarıtaşlı, Tokat’ta 5084 sayılı yasa kapsamında çok büyük çalışmaların yapılabilmesi için zemin hazırladıkların da belirterek, "5084 sayılı kanun, Tokat için büyük bir fırsat. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemiz için TSO olarak çok çalışma yapmamız lazım. Birebir insanlarla görüşerek yatırım için davet etmek gerekiyor. Özellikle doğal gaz konusunda acilen şirket kurmak gerekiyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönem TSO çok aktif olacağı bir dönem. Bu anlamda da ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kendi işini kurumsallaştırmış ve Tokat’a faydalı olabilecek kişilerin aday olması temennimizdir. O şekilde çıkacak adayların daha faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

TSO Üyelerinin çoğunu gezdiğini ve tekrar göreve devam etme konusunda ısrarlı taleplerini gördüğünü de ifade eden Sarıtaşlı, "Bu talepler beni memnun etti. Demek ki, insanlar çalışmalarımız beğeniyorlar. Bu anlamda da seçim günü bizi üyelerimiz tekrar seçerse göreve devam ederiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 16:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?