6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

'Sefer' operasyonuna 4 tutuklama

Tokat İl Jandarma Komutanlığı tarafından Zile Askerlik Şubesi'nde görevli sivil memurlara yönelik yapılan operasyonda 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tokat'ın Zile ilçesinde yapılan "Sefer" adlı operasyonunda 'rüşvet almak, rüşvet vermek, rüşvete aracılık yapmak, rüşvet karşılığında yükümlerini askerlik borçlanmasını usulsüz olarak fazla göstererek emeklilik işlerini yapmak, sahte öğrenci belgesi ile tecil işlemlerini yapmak, yoklama kaçağı olan kişilerin kayıtlarını değiştirerek menfaat sağlamak' suçlarından gözaltına alınarak Sivas 5'inci Piyade Tugay Komutanlığı askeri savcılığı tarafından yargılanan Zile Askerlik Şubesi Başkanlığı'nda görevli sivil memurlar H.Y. ile E.T., tutuklanarak Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı askeri cezaevine gönderildi.

Ayrıca Zile Nüfus Müdürlüğü'nde memur olarak görev yapan B.A. ve şebekenin dışarıda bilgisayarda düzenlenmesi gereken sahte evraklarını hazırladığı ileri sürülen M.Ç. de tutuklanarak Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. 'Rüşvet vermek' suçundan gözaltına alınan 10 şahıs ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 15:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?