7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Şehit ailelerine anlamlı bağış

Tokat İbn-i Sina İlköğretim Okulu öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyinde yaptığı operasyonlardan etkilenerek harçlılarından topladıkları 386 YTL parayı, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışladı. 

İbn-i Sina İlköğretim Okulu Müdürü Turgut Arpacıoğlu, Okul Öğrenci Kurulu Başkanı Alperen Tunç ve Başkan Yardımcısı Serpil Kutlay ile öğrenciler, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çatalyürekoğlu'nu ziyaret etti. 

Okul Müdürü Turgut Arpacıoğlu, öğrencilerin TSK'nın Irak'ın Kuzeyine yaptığı operasyon sonrasında bazı okullarda başlatılan kampanyanın devamı olarak bu vatanı vatan yapan şehit ailelerine, şehitlerin geride kalan çocuklarına, eş ve ailelerine azda olsa yardım yapmak istediklerini ifade ederek, 386 YTL parayı takdim etti. Dernek Başkanı Çatalyürekoğlu ise öğrencilere örnek davranışlarından dolayı teşekkür ederek, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır, diyoruz. Biz vatan için millet için, devlet için varız zaten. Bu kardeşlerimizin de böyle kendi harçlıklarından toplayıp getirmiş oldukları bağışlar çok önemlidir. Biz de bunları şehit yakınlarına mümkün olduğu kadar ihtiyaçlarını, isteklerini karşılamak için buradayız. Bu davranış diğer okullara da örnek olur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 15:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?