3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Şehit onbaşıyı 10 bin kişi uğurladı

ERZİNCAN'ın Kemah İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin PKK'lı teröröstlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Ahmet Bilgiç, memleketi Tokat'ın Zile İlçesi'nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı şehit onbaşı Bilgiç'in cenaze töreninde PKK'ya lanet yağdı, hükümet protesto edildi. Törende konuşan Tokat İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, onbaşı Bilgiç’i şehit eden teröristlerden 3'ünün öldürüldüğü müjdesini verdi.

Şehit Onbaşı Ahmet Bilgiç'in Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, Zile Devlet Hastanesi morgundan kalabalık bir grup tarafından sloganlar eşliğinde alınarak Uzunçarşı Musallası'na getirildi. Burada öğlen vakti kılanan cenaze namazına Tokat Vali Vekili Recai Akyel, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Tokat İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu, ilçe belediye başkanları, askeri ve mülki erkan ile yağmura rağmen çocuk, genç yaşlı demeden binlerce kişi katıldı.

Cenaze namazı sonrasında şehit onbaşı Bilgiç’in ay- yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında Hükümet Konağı'nın önüne getirildi. Bu sırada şehit onbaşı Bilgiç'in babası Hüseyin, annesi Esme Bilgiç ve yakınları fenalık geçirdi.

3 TERÖRİSTİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ MÜJDESİ

Törende konuşan Tokat İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, şunları söyledi:

“Dün akşam itibariyle gelen haberi bildiriyorum. Şehidimizin arkadaşlarının operasyonu devam ediyor. Bizzat şehidimizin birliği tarafından, şehidimizin katili terör örgütü mensuplarından 3'ü öldürülmüştür. Bu haberi iletmek istiyorum. Şehidimizin anasının yüreğinin yandığını hissediyorum. Ana yüreği, baba yüreği kor olmuş yanıyor. Bu kor yürek bütün milletin yüreğiyle birleşiyor, bütün vatana yayılıyor. Artık şehit cenazelerinde kor düşmüş yürekler birleşiyor. Ülkemizi bölmek isteyen bütün şer güçlere, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ diye haykırıyorlar.”
Kurmay Albay Önsel “Önceki gün arkadaşım Yarbay Melih Gülova’nın şahadetini öğrendim. Şimdi Ahmet’i ebediyete uğurlamak için toplanmış bulunuyoruz. Analar babalar oğullarını, eşler kocalarını, çocuklar babalarını, biz silah arkadaşlarımızı kaybettik, kaybediyoruz. Ama biz bir şeyi kaybetmedik dostlar, onurumuzu kaybetmedik. Onurunu kaybedenler, işbirlikçiler, tarihte Ali Kemal’in rolüne soyunanlar sivil toplum örgütü yaftasıyla çeşitli sözde müttefiklerden para alarak ülkemiz aleyhine proje üretip şehitlik ve gazilik kaldırılsın diyebilecek kadar alçalanlar, bilesiniz ki yaptıklarınız yüce Türk ulusu tarafından kayda alınıyor. Biliniz ki sizlerde bu anlamda unutulmayacaksınız” diye konuştu.

AKP'Lİ BELEDİYENİN ÇELENGİ PARÇALANDI


Cenazeye katılanlar terör örgütü PKK’ya lanet yağdırırken, hükümeti de protesto etti.

‘Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP’, ‘Tayyip oğlunu askere gönder’, ‘Bu asker yatmadı vatanını satmadı’, ‘Apo’ya ölüm başka çare yok’ sloganları atılırken, tören sonunda öfkeli vatandaşlardan biri AKP’li Turhal Belediyesi'nin gönderdiği çelengi parçaladı.



Hürriyet İnternet / DHA / İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 15:44:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali akgül IP: 85.104.118.xxx Tarih : 20.06.2007 14:03:46
bu hükümet böyle devam ederse daha nice ahmetler gidecek benim en iyi arkadaşlarımdan biriydi ve onu da hain şerefsiz teröre kurban verdik. unutmasınlarki ahmetler ölmez daha geride niceleri var.gerekirse onun gibi bende bu ülkem için,güzel vatanım için canımı seve sevs veririm.bu ülkeyi kimse bölemeyecek bunu unutmasınlar.canım arkadaşım sen yerinde rahat uyu kanını yerde bırakmayacağız.bazı şerefsizlerin kötü emellerine alet etmeyeceğiz.herkes bilmelidir ki bizim bizden başka dostumuz yok.lütfen dış güçlerin oyununa alet olmayalım.güzel vatanımız için her zaman birlik ve beraberlik içinde olalım.tüm Türkiye'nin başı soğolsun "ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ"