6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Şeker fabrikaları üretimi kesmeyecek

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Aksu, özelleştirme aşamasında olan şeker fabrikalarında ne olursa olsun üretimin devam edeceğini söyledi.


Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun 2007/57 sayılı kararıyla halen özelleştirme kapsamında olan Türkiye Şeker Fabrikaları'nda süreç işlemeye devam ediyor. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Aksu, basın mensuplarının aralarında Turhal Şeker Fabrikası'nın da bulunduğu özelleştirme kapsamındaki şeker fabrikalarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Aksu, öncelikli görevlerinin Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü olarak mevcut 25 fabrikayı en iyi şekilde çalıştırmak olduğunu söyledi.


Özelleştirme kısmının ise hükümetlerin ortaya koyduğu bir strateji olduğunu belirten Aksu, "Biz de 2000 yılından beri özelleştirme kapsamına alınan bir kuruluşuz. Bir yıldır da programa alınmışız. Bu özelleştirme ile ilgili bütün işlemler Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Biz o nedenle özelleştirme kısmı ile değil, fabrikaların çalışmasıyla ilgileniyoruz. Şu anda 25 fabrikamızda kampanyalarımız başladı. Problemsiz olarak devam ediyor. Turhal fabrikamız 75. kampanyasını kutlamasına rağmen en rantabl fabrikalarımızdan birisi. Şeker üretimimiz devam etmektedir. Hiçbir sıkıntımız yok'' dedi.


Aksu, Türkiye şeker fabrikalarının tümünün özelleştirme kapsamında olduğunu ifade ederek, "Bu nasıl olur, ne kadar sürer, onu biz de bilemiyoruz? Satışa çıkarırsınız, belki satılamaz. Ama burada önemli olan, ne olursa olsun şeker üretimini devam ettirmek. Ana hedefimiz bu. Kim alırsa alsın, şeker üretimi mutlak devam edecektir. Şeker üretimi için gerekli olan pancar da mutlaka satın alınacaktır. Hiçbir kesime zarar verme söz konusu değildir" diye konuştu.
Aksu ayrıca, geçen sene tonu 95 YTL olan pancar fiyatlarının bu sene avans olarak 100 YTL olarak açıklandığını ancak önümüzdeki hafta 105 YTL'nin üzerine çıkarmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 19:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?