7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Şeker fabrikası özelleşecek mi?

Tokat Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu şeker fabrikalarının özelleştirmesinin gündemde olmadığını söyledi.


Turhal Şeker Fabrikası'na talip olan Tokat Ziraat Odası heyeti, Ankara'da çeşitli temaslarda bulundu. Yapılan ikili görüşmeleri değerlendiren Başkan Dökülen, şu an Turhal Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesinin gündemde olmadığını ifade etti.

Ankara temaslarında yetkililerin kendilerine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu şeker fabrikalarının özelleştirmesinin gündemde olmadığını, en son özelleştirileceği şeklinde bilgi verdiklerini ifade eden Dökülen, "Ayrıca Turhal Şeker Fabrikası'nın tarihi özelliği nedeniyle de özelleştirilmesi söz konusu değil. Ama özelleştirmede Tokat çiftçisinin kaybı olmaz. Onu da açıkça söylüyorum. Şeker fabrikasının hammaddesini çiftçimiz üretiyor. Bizim sıkıntımız pancar maliyetlerinin yüksek, taban fiyatlarının düşük oluşu. Gübre, ilaç ve mazot fiyatları artarken, pancarda alım fiyatlarının yükseltilmesini istediğimizde ise kimse uygulamıyor. Sıkıntımız bu" dedi.


Dökülen, çiftçinin geçen sene ki kaba yem, buğday, mazot ve gübre desteklerinin bugüne kadar henüz ödenmediğini ifade ederek, "Mart ayı içinde bu desteklerin verileceği yönünde Başbakanımızın beyanatı var. Siyasilere önerim şu; 'Çiftçinin Ekim ayı baharın iş ayı' bunu değerlendirirde aldıkları parayı tarıma katkıları olursa ve bu ayda ödeme yapılırsa memnun oluruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 10:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?