7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Şener'den TMSF rüşvetine cevap

Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, adının geçtiği TMSF'de 'rüşvet' iddiası haberleriyle ilgili olarak, "2004 yılında aynı konuyu yazarken benin lehimde yazdı, şimdi ise benim aleyhime yazmış" dedi.


Tokat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen vergi rekortmenleri ödül törenine katılmak üzere Tokat'a gelen eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, havaalanındaki karşılamanın ardından konvoyla Gaziosmanpaşa Üniversitesi'ne (GOÜ) geçti.

Bir süre GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli ile görüşen Şener, daha sonra yolunun üzerinde bulunan TEKEL Tokat Sigara Fabrikası önünde kurulan çadırda eylemlerini sürdüren işçileri ziyaret etti.

İşçiler tarafından alkışlarla karşılanan Şener, çadırda çay içtikten sonra anı defterine duygularını yazdı.

Tek Gıda-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Suat Karlıkaya'dan bilgi alan Şener, işçilere bir kamyonet üzerine çıkarak seslendi. Şener, hoşlandığı ortamlara giren, hoşlanmadığı ortamlardan uzak durmaya çalışan bir siyaset anlayışının yanlış olduğunu düşündüğünü kaydetti. Şener, bu nedenle Tokat'ta TEKEL Sigara Fabrikası'nın özelleştirilmesi nedeniyle işçilerin duyarlılığını göstermek, bazı taleplerini iletmek üzere açmış oldukları çadıra yolu Tokat'a
düşen her siyasinin uğraması gerektiğini düşündüğünü ifade ederek, "Siyaset kaçma yeri değil, sorunların içerisine cesaretle girme yeridir. Biz de şu anda siyasetin dışında olduğumuzu düşünmüyoruz, zaten bu nedenle burada sizlerle beraberiz" dedi.


Özelleştirmenin 2000 yılı sonrasında Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu ifade eden Şener, "Dünyada ilk özelleştirme uygulamalarına geçen ülkelerden birisi de Türkiye'dir. 2002 yılından sonra hız kazanmıştır. Her şey özelleştirilmeli mi? Özelleştirme hangi yönteme, ön koşula göre programlanmalı bu ayrı teknik bir sorun olduğu gibi ülkeden ülkeye de farklı uygulanan bir konudur. En gelişmiş ülkeye gittiğinizde bile kamu mülkiyetiyle ilgili bazı sınırlamalara, yabancı sermaye ile ilgili sınırlamalara rastlarsınız. Her ülkenin ve her bölgenin koşulları, ekonomik tercihleri farklıdır. O nedenle bu farklılıkların iyi tartılması, gözetilmesi, stratejilerin buna göre belirlenmesi herkesin isteğidir. Ortaya çıkan sonuçla bağlantılı olarak duyduğunuz rahatsızlığı biliyorum. Ancak şuna inan ve güvenin; Türkiye demokratik ve hukuk ilkelerinin geçerli olduğu bir ülkedir. Bu demektir ki belli karar süreçleri belli farklı organlarda alınan kararlar sonucunda tekerrür eder ve tamamlanır. Bu yaşadığınız süreçle ilgili konu yargıdadır. Yargı süreci tamamlanana kadar devir işlemi yapılmayacaktır. Yargıya güvenmek zorundayız. Bu süreç itibariyle sizin duygu ve duyarlılıklarınıza bir karşılığın var olduğunu düşünmek lazım. Ankara'ya döndüğümde arkadaşlarla konuyu görüşüp değerlendireceğim. Burada mağduriyet olmaması için sizin adınıza girişimlerde bulunacağım" diye konuştu.


Konuşmasının ardından alkışlarla TEKEL işçilerinin arasından ayrılarak TTSO'ya geçen ve TTSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı'yı makamında ziyaret eden Şener, bir süre sohbet etti. Sarıtaşlı, Şener'in Sivas'a yaptığı hizmetleri sıralarken, çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Tokat'ta olmaktan mutlu olduğunu ve Tokat'ın kendi hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirten Şener, bir gazetecinin TMSF'de çıkan haberle ilgili iddiaları hatırlatması üzerine, "O gazete 2004 yılında aynı konuyu yazdı. 2004 yılında aynı konuyu yazarken benin lehimde yazdı. Şimdi benim aleyhime yazmış. Ama bugün başka bir gazetede tam manşet, o gazeteye çok sert bir cevap var. Tüm yayınları birlikte okursanız olayın ne olduğunu anlarsınız" şeklinde konuştu.
Sarıtaşlı, ziyaretinde Şener'e gümüş ibrik, ceviz sandık ve yöresel ürünlerden oluşan paket hediye etti. Şener, daha sonra Tokat Büyük Oteli'nde düzenlenen vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 19:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet coşar IP: 78.163.158.xxx Tarih : 10.05.2008 10:31:25

Benlik ve bencillik hastalığına tutulanlara Mevla yardım etsin. Enaniyet duygusu ağır basmaya başladığı zaman insan hata yapar mutlaka. İnşallah siyaset mezarlığında mefta olanlar gibi olmaz.