30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Sesini duyuramayınca!

Tokat'ta başına tabanca dayayarak intihar girişiminde bulunan şahsı, Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü telefonla arayarak ikna etti.

Turhal Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde otomobilinden inerek başına silah dayayan Fikret M. (46), intihar girişiminde bulundu.

Bir kurumda yolsuzluklar olduğunu iddia ederek, sesini duyuramadığı, bir dava nedeni ile mağdur olduğunu ifade ederek intihar etmek istediğini ileri süren şahsı polis ikna etmeye çalıştı.

Tokat-Turhal karayolunda intihar girişimi nedeni ile yol trafiğe kapatıldı. Kendisini ikna etmeye çalışan Turhal İlçe Emniyet Müdürü Salih Turalı'ya Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediğini ifade eden Fikret M. bu sırada tetiğe bastı. İkinci girişiminde de silahın tutukluk yapması üzerine tekrar mermiyi ağzına veren şahıs silahı başına dayayarak, "Bu yolsuzluklara ve benim gibi insanların uğradığı haksızlıklara dikkat çekmek için kendimi feda edeceğim. Bunu kimse çözemez sadece başbakan yapar. Yolsuzlukları biliyorum bunun üzerine gidilmesini istiyorum. Sadece masum insanlar mağdur olarak yanacak" dedi.

Yapılan görüşmelere rağmen ikna olmayan şahısla Turhal İlçe Kaymakamı Mehmet Ünlü cep telefonuyla görüştü. Kaymakam Ünlü, yaptığı telefon görüşmesinden sonra ikna olan şahıs silahını yere bırakarak emniyet güçlerine teslim oldu.

Bu arada Turhal-Tokat karayolu üzerinde yaşanan intihar teşebbüsü sırasında karayolu güvenlik açısından yaklaşık yarım saat araç trafiğine kapatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2012 Çarşamba 09:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?