30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Sevinçleri kursaklarında kaldı

Tokat’ta özel bir şirkete bağlı olarak işe alındıktan bir ay sonra işten çıkartılan 13 güvenlik görevlisi yaşananlara tepki gösterdi.

Türk Telekom Tokat Müdürlüğü’nde güvenlik ihalesini kazanan yeni firma, 22 kişiden 9’u ile yola devam kararı alırken, 13 kişiyi işten çıkardı. Çıkış verilen 13 kişinin yerine ise mülakat yapılarak yeni güvenlik görevlileri alındı. 1 ay çalıştırıldıktan sonra yeni güvenlik elemanları işten çıkarılırken, eski çalışanlar tekrar işe alındı.

Bu anlamda mağdur duruma düştüklerini ifade eden güvenlik görevlileri, biraraya gelerek basın açıklaması yaptı. Semih Saraçoğlu, işe alınırken 1 aylık veya geçici olarak çalışacakları yönünde kendilerine bir şey söylenmediğini, 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını ileri sürdü. Neden işten çıkartıldıklarını bilmediklerini ifade eden Saraçoğlu, “Bazı arkadaşlarımız çalıştıkları işleri bırakıp bu işe girdi. Bize bu işin geçici olduğu söylenseydi işlerini bırakıp gelen arkadaşlarımız kesinlikle gelmezlerdi. Şuan mağdur durumdalar. Sözleşmelerimizi biz 3 yıl diye imzaladık. Ama 1 ay sonra hiçbir sebep sunulmadan bir telefonla 13 kişi işten çıkarıldı. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Saraçoğlu, Karadeniz Bölgesi'ndeki illerde bu sorunun yaşandığını iddia ederek, “Bu bölgeye bakıldığında eski güvenlik elemanları tekrar işe başlatıldı. Neden Karadeniz illeri? Aramızda 'iş buldum' diyerek sevinen, düğün yapan, eşya alan arkadaşlarımız var. Şuan işsiz kaldık” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2012 Cuma 18:17:09
Güncelleme :13 Temmuz 2012 Cuma 18:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?