20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Sigara fabrikası kapatılıyor mu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Feramuz Şahin, 5 Mayıs tarihi itibariyle Tokat Sigara Fabrikası'ndaki işçilerin Samsun Sigara Fabrikası'na götürüleceğini ileri sürerek, "Tokat Sigara Fabrikası kapatılıyor" dedi.


Parti binasında basın mensuplarına 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısı ile açıklamalarda bulunan Şahin, yaşanan terör olaylarını kınadı. Şahin, 1 Mayıs'ın tatil olması teklifini önce CHP Lideri Baykal'ın ifade ettiğini belirterek, "Ben daha çok özgürce, sendikalaşmış, emeğinin karşılığını alabilen insanlarımız, işçilerimizin var olduğu Türkiye'de hep beraber 1 Mayısları daha anlamlı kutlarız diye düşünüyorum" diye konuştu.


Şahin konuşmasında ayrıca, özelleştirilen Tokat Sigara Fabrikası ve havaalanı konusuna değindi. Tokat Sigara Fabrikası'nın özelleştirme sürecinde kapanacağını söylediğini hatırlan Şahin, "Ama ne yazık ki o dönem bu konuda kimse duyarlı davranmadı. Bu fabrikanın ilimize büyük katkısı vardı. Ayın 5'i itibariyle Tokat Sigara Fabrikası'ndaki arkadaşlarımız Samsun Sigara Fabrikası'na götürülüyor ve Tokat Sigara Fabrikası kapatılıyor. Bu konuya duyarsız kalınmasını içime sindirmiş değilim. Tokat Sigara Fabrikası'nın kapanmasının ardından Yaprak Tütün'e geçen işçilerin de haziran ayı sonlarında o kurumdan başka kurumlara 4-C veya 4-B adı altında gönderileceklerini ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.


Tokat Havaalanı'na 4 aydır sefer yapılamaması konusunu dile getiren Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Tokat, Samsun ve Sinop Havaalanı birlikte özelleştirme kapsamında olduğu ifade ediliyor. Bu doğruysa mutlaka bu havaalanı özelleştirilecek. Alacak firmada muhtemeldir ki aynen Tokat Sigara Fabrikası gibi bu havaalanı kullanıma açmayacak. Bu konuda üzerine görev düşen herkesin elinden geleni yapmalı, havaalanı hizmete sunulmalıdır. Önümüzdeki süreçte Turhal Şeker Fabrikası'nda bu yıl içersinde özelleşecek. Tokat'ta kamunun hangi yatırımı kalacak, nasıl istihdam sağlanacak? Bilemiyorum."

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 16:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çok normal IP: 88.232.239.xxx Tarih : 1.05.2009 20:31:53

tokat a bunlar reva bence . tokatlı bunları fazlasıyla hak ediyor. fabrikalar kapanıyo  . yollar yapılmıyo çukurdan geçilmiyo. havaaalnı gidiyor. ama miilet bu partiye % 50 oy veriyor. o yüzden şikayetçi olmaya gerek yok.  yakında piyade alayıda gider . arbalarda herhalde adnan bey in çukurlarında hiç gidemez hale glir. o zamanda bu millet % 80 oy alır. böylece 10 yıl sonra TOKAT diye bir şey kalmaz. şimdidien  büyük düşünenlere hayırlı olsun.