2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Sivas yolunda hummalı çalışma

Tokat-Sivas Karayolu üzerinde bulunan Yatmış ve Kızıleniş mevkiinde duble yol çalışmaları hızla devam ediyor. Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Yatmış ve Kızıleniş mevkiinde yapımı devam eden duble yol çalışmalarını, İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal ve Köy Hizmetleri İl Müdürü Muhlis Yeşilyurt ile birlikte yerinde inceledi.

Vali Nasuhbeyoğlu, acil eylem kapsamında yapılması planlanan Çamlıbel Beldesi ile Artova yol ayrımındaki 13 kilometrelik yolun toprak işlerinin 9 kilometrelik kısmında müteahhit firmanın, toprak işlerinin 5,5 kilometreye yakın çalışmasını bitirdiğini belirterek, "Üstyapı müteahhidimiz de şu anda burada buranın asfaltlama ile ilgili 15 kilometrelik kısım, bizim geçen sene Çamlıbel’in çıkışından başlayarak bu Artova yol ayrımına kadar olan kısmın asfalt işleri, sanat yapılarının bir kısmı bitirildi. Drenaj çalışması yapılıyor. Geriye kalan 4 kilometrelik kısım 15 gün içinde tamamlanacak. Biz İl Özel İdare olarak üzerimize düşen görevi, toprak işlerini bitirmiş oluyoruz. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün bir takım isteklerine, ihtiyaçlarına imkanlarımız ölçüsünde göre destek veririz" dedi.

Kızıleniş’te yapılan çalışmaların yüzde 40’lar seviyesine geldiğini ifade eden Vali Nasuhbeyoğlu, "750 metrelik Kızıleniş’te toprak malzemeyi alıyoruz. Aşağı bölümdeki 2.5 kilometrelik kısmın çalışmaları bir ay içinde bitireceğiz. Üstyapı ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Geyraz Köprüsü’nden aşağı kadar sarp bir kesim var ,oranın da şuanda keşiflerini yaptırıyor. Oranın da bitmesi halinde önümüzdeki yılın Haziran ayına kadar Kızıleniş kısmında bütün çalışmalar sanat yapısı ve drenajlarıyla birlikte inşallah yetiştirilecek" diye konuştu.

Nasuhbeyoğlu, hava şartlarının iyi gitmesi halinde Tokat-Artova yol ayrımı kısmında asfalt çalışmasında sıkışıklıklar olacağını ifade ederek, Çamlıbel içinden Artova yol ayrımına kadarki kısmın asfalt olarak bitirileceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 12:41:45
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 15:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?