3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Sivas Yolu'nun startı verildi

Tokat-Sivas karayolu arası Tokat çıkışında bulunan 3 kilometrelik yolda bölünmüş yol yapım çalışmaları başladı. Tokat Valiliği koordinesi ve desteğiyle Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdare Müdürlüğü, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ve DSİ Şube Müdürlüğü’nce müştereken yapılacak olan Tokat-Sivas bölünmüş yol kapsamında Tokat çıkışında bulunan 3 kilometrelik son etap yol yapım çalışmaları yapılan törenle başladı.

Tokat-Sivas karayolu Daylağhacı mevkii yol ayrımı mevkiinde yapılan törende konuşan Karayolları 7. Bölge Müdürü Bilal Demirtaş, Tokat’ta 28 projede çalışmanın devam ettiğini ifade ederek, "Şuanda başlattığımız güzergah, 152 kilometreyi kapsamaktadır. Amasya, Turhal, Tokat ve Sivas Bölge Müdürlüğümüzün yol ağını bütünleşen bir kesimdir. Ümit ediyorum ki, 2005 yılında büyük bir bölümünü tamamlamış oluruz" dedi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, doğu-batı ekseninin Tokat üzerine kaydırılmasının bir asırlık özlem olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne bu yollarımızda önemli çalışmalar yapıldı. Bölünmüş yol ağı olgusu içinde Başbakanımızın direktifleri doğrultunda Tokat sınırlarımız içerisinde bugüne kadar 59.5 kilometre yol çalışması yaptık. Verdiğimiz destekler maddi anlamda 2 milyon YTL’ye yaklaştı" dedi.

Nasuhbeyoğlu, çok farklı alanlarda iş yapan idarelerin bu hizmete kilitlenmesiyle güzel bir tablo ortaya çıktığını ifade ederek, "Hepimiz birlik olduk ve bu çalışmalarımızı bu noktaya getirmiş olduk. Olmazsa olmazımız Karadeniz’e en kısa yoldan açılmadır. Başarı, üretenlerin ve çalışanlarındır; biz onlara servis yapacağız, hizmet edeceğiz" diye konuştu.

Tokat-Sivas karayolu Daylağhacı mevkiinde yapılan törende, konuşmaların ardından dualarla kurban kesilerek yol yapım çalışmaları başlatıldı.

Törene Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürsel Sönmezer, Köy Hizmetleri Sivas 5. Bölge Müdürü Hamdi Özbek, Karayolları 7. Bölge Müdürü Bilal Demirtaş, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 15:48:53
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 16:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?